RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

– Ari skader kongehuset

Sist oppdatert:
To av tre nordmenn VG har spurt mener at Ari Behn skader kongehuset.

(SIDE2:) Fredag kom Ari Behns fjerde bok «Vivian Seving etc.» i bokhandlene. Boken ble varslet allerede i vinter da Ari Behn gikk til sterkt utfall mot tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Harde utfall
Behn mente at Grimstad stadig kom med uttalelser om ham selv, hans familie og kongehuset uten å være kvalifisert til det, og at han utnyttet sin tidligere stilling til å gi seg selv et navn. I harde ord beskrev Behn sin forakt for Grimstad, og sa at han var en figur i hans kommende roman.

LES MER:
Ari i ny krangel
– De sikter til utroskap
– Grimstad fikk ikke sparken

Nå er «Vivian Seving etc.» sluppet, og Grimstad er så visst med. Det er også Ari Behn i samme passasje som nærmest er en gjengivelse av debatten som fulgte. Men boken handler ikke i stor grad om soussjefen.

Kritikerne har imidlertid ikke vært så begeistret:

– Behn-boka totalt mislykket

I en ny måling VG har gjort sier 63.3 prosent av de spurte at de mener Behn med sine uttalelser svekker kongehusets omdømme. Kun 4,1 prosent mener at han styrker omdømmet, skriver avisen søndag.

- Kan ikke skille familien
Historiker og kongebokforfatter Trond Norén Isaksen sier til VG at han tror Ari Behn bør velge sine kamper med omhu fordi uansett hvordan han vrir og vender på det så vil hans uttalelser settes i forbindelse med hans ekteskap med prinsesse Märtha Louise og det faktum at han er kongens svigersønn.

– Behn slipper ikke unna, selv om han giftet seg med en jente fra Asker og ikke familien hennes, sier Norén Isaksen. Ari Behn har ingen offentlig rolle i verken kongehuset eller kongefamilien. Han har ingen tittel og hans kone, prinsessen, har sagt fra seg retten til å tituleres Hennes kongelige høyhet.

- Det er ingen som stanser meg i å si det jeg vil, har Ari Behn sagt til Side2.

Flertallet i undersøkelsen sier imidlertid at de fremdeles har tillit til kongehuset hvor mye de enn synes Behn svekker omdømmet. Oslo-folk er generelt mindre negativ til Behns påvirkning enn andre spurte i landet, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere