*Nettavisen* Nyheter.

– Arrestordre på Argentinas president hos død statsadvokat

Etterforsket 20 år gammel sak.

03.02.15 21:22

Det er funnet en arrestordre på Argentinas president Cristina Fernández hjemme hos statsadvokaten som ble funnet død etter et angivelig selvmord, opplyser en etterforsker til New York Times.

Ifølge etterforskeren var arrestordren skrevet av statsadvokat Alberto Nisman, som ble funnet død i sin egen leilighet med et skudd i hodet for drøyt to uker siden.

I dokumentet anklages president Cristina Fernández for å ha forsøkt å hindre at iranske tjenestemenn ble stilt til ansvar for bombeangrepet mot et jødisk senter i Buenos Aires i 1994. Angrepet tok livet av 85 personer, og argentinske påtalemyndigheter har konkludert med at det var utført av en gruppe iranere.

Dagen før høring
Nisman ble funnet død 18. januar, dagen før han skulle ha deltatt i en høring i nasjonalforsamlingen om anklagene han hadde fremmet mot Fernández.

Han mente at hun forsøkte å dekke over iranske myndigheters innblanding i bombeangrepet, og anklaget henne for å hindre etterforskningen av angrepet. Motivet skal ha vært å få tilgang til iransk olje.

Flyktet til Israel
Journalisten som var først ute med å skrive om statsadvokatens død, forlot nylig Argentina. Han befinner seg nå i Israel og har begrunnet flukten med at han frykter for sitt eget liv. Han har også sagt at han ikke kommer tilbake før landet har fått en ny regjering.

Regjeringen har antydet at statsadvokatens dødsfall kan ha vært knyttet til en maktkamp i landets etterretningstjeneste.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag