RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Arrestordre på Pakistans tidligere president

Pakistans ex-president nekter for enhver befatning med likvideringen av tidligere statsminister Benazir Bhutto.
Pakistans ex-president nekter for enhver befatning med likvideringen av tidligere statsminister Benazir Bhutto. Foto: STEFAN WERMUTH (REUTERS)
Sist oppdatert:
Pakistans tidligere president Pervez Musharraf er i søkelyset i forbindelse med drap.

En pakistansk domstol har utstedt arrestordre på ekspresident Pervez Musharraf i forbindelse med drapet på tidligere opposisjonsleder og statsminister Benazir Bhutto i landet.

Antiterror domstolen i Rawalpindi i Pakistan har utstedt en arrestordre på den tidligere presidenten. Lørdag uttalte etterforskerne i denne domstolen at en videre rettergang i saken er umulig så lenge Musharraf ikke er til stede, skriver BBC.

De har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med ekspresidenten uten at han vil samarbeide.

Den tidligere militærdiktatoren skal ha vært klar over at Taliban planla å drepe Bhutto, men ga ingen informasjon videre til de rette myndighetene, skriver Hindustantimes.com.

Den tidligere statsministeren Bhutto ble myrdet 27. desember 2007 etter å ha holdt en tale under den pakistanske valgkampen i Rawalpindi.

Musharraf ledet Pakistan i ni år etter et kupp i 1999. I 2008 gikk han av og han bor nå i London. Han nekter selv for og hatt noe med likvideringen å gjøre, skriver BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere