*Nettavisen* Nyheter.

– Arrestordre på Pakistans tidligere president

Pakistans ex-president nekter for enhver befatning med likvideringen av tidligere statsminister Benazir Bhutto. Foto: STEFAN WERMUTH (REUTERS)

Pakistans tidligere president Pervez Musharraf er i søkelyset i forbindelse med drap.

12.02.11 10:58

En pakistansk domstol har utstedt arrestordre på ekspresident Pervez Musharraf i forbindelse med drapet på tidligere opposisjonsleder og statsminister Benazir Bhutto i landet.

Antiterror domstolen i Rawalpindi i Pakistan har utstedt en arrestordre på den tidligere presidenten. Lørdag uttalte etterforskerne i denne domstolen at en videre rettergang i saken er umulig så lenge Musharraf ikke er til stede, skriver BBC.

De har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med ekspresidenten uten at han vil samarbeide.

Den tidligere militærdiktatoren skal ha vært klar over at Taliban planla å drepe Bhutto, men ga ingen informasjon videre til de rette myndighetene, skriver Hindustantimes.com.

Den tidligere statsministeren Bhutto ble myrdet 27. desember 2007 etter å ha holdt en tale under den pakistanske valgkampen i Rawalpindi.

Musharraf ledet Pakistan i ni år etter et kupp i 1999. I 2008 gikk han av og han bor nå i London. Han nekter selv for og hatt noe med likvideringen å gjøre, skriver BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.