RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Astana mister verdenstourlisensen

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-DPA): Vincenzo Nibali vant fjorårets Tour de France. Nå er det mye som tyder på at han ikke får sjansen til å forsvare seieren i årets ritt på de franske landeveiene.

Det kommer av at laget hans, kasakhstanske Astana, er i ferd med å miste verdenstourlisensen sin. Det var den nederlandske avisen De Telegraaf som først skrev dette mandag.

Det blir henvist til en høyt plassert og innflytelsesrik kilde i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), som sier at lisenskomiteen i forbundet allerede 20. mars tok beslutningen om å inndra lisensen til det kasakhstanske laget.

Foreløpig har ingen fra UCI offisielt kommentert denne saken, men det blir sagt at saken kommer til å bli offentlig etter neste møte i UCIs lisenskomité kommende torsdag.

Det er bare verdenstourlagene som automatisk får plass i de største etapperittene som Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia. Men det er klart at toget ikke helt er gått for Astana-laget og dets ryttere. Det er mulig å komme med i de største rittene på en ekstrakvote via såkalte «wild cards». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere