RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bombardement stenger flyplassen i Aleppo

Foto: -
Sist oppdatert:
Gjentatte granatsalver fra opprørsstyrkene har tvunget syriske myndigheter til å stenge flyplassen i Aleppo, opplyser en syrisk tjenestemann.

Gjentatte granatsalver fra opprørsstyrkene har tvunget syriske myndigheter til å stenge flyplassen i Aleppo, opplyser en syrisk tjenestemann.

– Opprørerne har gjentatte ganger forsøkt å skyte ned sivile fly, noe som kan forårsake en menneskelig katastrofe, sier tjenestemannen, som ønsker å være anonym.

Han understreker at flyplassen kommer til å være stengt en kort periode mens regjeringshæren forsøker å nedkjempe opprørere som har tatt oppstilling i nærheten.

Syriske myndigheter hevder på sin side at flyplassen er stengt på grunn av vedlikehold.

Aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som er basert i London, forteller at flyplassen ble stengt etter at en granat traff et sivilt fly like etter det tok av lørdag. SOHR legger til at det trolig var opprørere som sto bak bombardementet, men at det er uklart om granatsalvene forårsaket noen skade.

Kampen om Aleppo, Syrias største by og økonomiske sentrum, har rast siden i sommer, da opprørerne innledet en offensiv for å ta kontroll over byen. Regjeringshæren gikk deretter til angrep for å kaste ut opprørerne, men har ikke lyktes hittil.

Opprørerne har kontroll over store deler av landsbygda rundt Aleppo, og det har derfor vært vanskelig for regjeringsstyrkene å få tak i forsyninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere