– Brøytingen i år er ikke god nok

NOK Å GJØRE: Per Garsjø på oppdrag for Dal Auto Bilberging i går. Både bilbergere, politiet og NAF er kritiske til kvaliteten på brøytingen på romeriksveiene.

NOK Å GJØRE: Per Garsjø på oppdrag for Dal Auto Bilberging i går. Både bilbergere, politiet og NAF er kritiske til kvaliteten på brøytingen på romeriksveiene. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

Bilbergere, politiet og NAF er enige.

21.01.15 10:00

Snøbrøytingen er ikke god nok når Romerike lammes av noen centimeter snø, mener både bilbergere, politiet og NAF, skriver Romerikes Blad.

LES OGSÅ: «Ekstremt glatt»: Store trafikkproblemer rundt Oslo

I morgenrushet tirsdag var det igjen kaotiske tilstander på romeriksveiene på grunn av snøfall og vanskelige kjøreforhold. Mange spør seg hvorfor.

– Skremmende dårlig

– Mye av det skyldes nok mangelfull brøyting. Vi ser at det er skremmende dårlig brøytet rundt omkring, sier daglig leder Petter Kristoffersen i Dal Auto Bilberging.

NETTAVISEN TRAFIKK-LIVE: Få de siste oppdateringene fra trafikken!

Han innrømmer at også andre faktorer bidrar til kaoset på veiene.

– Mange kjører kvast, uansett forhold. Men trafikken ville ha gått smidigere for seg hvis det ble brøytet bedre.

– Og vi ser stadig at man har strødd når det burde vært saltet, og motsatt, sier Kristoffersen.

KRITISK: – Det er skremmende dårlig brøyting mange steder, sier daglig leder Petter Kristoffersen i Dal Auto Bilberging. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)


– Salter for mye

Kollega Vidar Nilsen i Nilsens Bilberging er heller ikke fornøyd.

– Det brøytes for lite og saltes for mye. Vi møter stadig brøytebiler med brøyteskjæret oppe og salt som spruter ut. Når man salter og ikke brøyter, får man slapset som kan gjøre at man mister styringen på bilen, sier Nilsen.

Politiet ønsker seg også bedre brøyting. I går ble sørgående retning på E6 ved Frogner og opp Djupdalen nevnt som eksempler.

– Disse stedene brøytes det for dårlig. Det er det samme hver eneste gang, sier operasjonsleder Petter Olausson ved Romerike politidistrikt.

– Har de nye regler?

IKKE IMPONERT: Informasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF. Foto: Arkivbilde (Romerikes Blad)

Informasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF har inntrykk av at det brøytes dårligere enn før.

– Jeg lurer på om de har gått opp noen millimeter når det gjelder når de skal brøyte. Det er grunn til å spørre seg om tiltak iverksettes raskt nok når det er påkrevet, sier han.

– Ikke høyere terskel

Avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen avviser at man har hevet terskelen for når man brøyter.

– Problemet er når snøfallet kommer i morgentimene, slik det har gjort flere ganger nå. Da er veiene fulle av biler, og det gir oss umulige arbeidsforhold, sier Bogsrud.

Han sier at beredskapen skal være bedre enn før.

– Vi skal være ferdige til seks om morgenen, men må jo jobbe når det snør.

HAR FORKLARING: Avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen. Foto: Arkivbilde (Romerikes Blad)

Det er femårskontrakter på snøbrøyting. Veidekke har kontrakten for Romerike vest og øst, og Peab for Romerike midt, som blant annet inkluderer E6 gjennom hele regionen.

Kan gi brøytebøter

Veivesenet gir brøytebøter, eller sanksjoner hvis jobben ikke gjøres ordentlig.

– Hittil i vinter er det ikke gitt sanksjoner, men vinteren 2013/2014 ble det gitt 220.000 kroner i sanksjoner i Akershus. 100.000 kroner gjaldt Romerike midt, det var det eneste på Romerike, sier Trond Holtvedt, leder for driftsseksjonen i Statens vegvesen.

Les flere saker i Romerikes Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Her kan du følge med på hvordan det går i trafikken:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag