RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

? Burhøns er bedre beskyttet enn SFO-barn

Oslo (NTB): Burhøns og storfe er bedre beskyttet enn barn i Skolefritidsordningen (SFO), mener nestlederen i Barneombudet, Knut Haanes.

? Enkelte steder fungerer skolefritidsordningen som ren oppbevaring. Vi trenger nasjonale krav til lys, luftkvalitet, støy og areal, sier Haanes til Vårt Land.

Haanes viser til at Opplæringsloven og Forskrift for miljørettet helsevern i barnehager og skoler ikke gjelder for SFO.

? Voksne har lover som sikrer et godt arbeidsmiljø. Da må barn ha krav på samme vern, sier Haanes, som mener politikerne har sviktet.

? Kunnskapsdepartementet sitter med ansvaret, sier nestlederen i Barneombudet.

Departementet mener Haanes har misforstått og fastholder at Opplæringsloven også gjelder for SFO. Det samme gjør Helsedirektoratet.

? Forskriftene for barnehage og skole gjelder også for SFO, siden ordningen er en forlengelse av skoledagen, sier seniorrådgiver Anders Smith.

Smith deler imidlertid Haanes? oppfatning av at inneklimaet mange steder er for dårlig og mener at kommunene svikter.

? Dette er et ømt punkt for mange kommuner. Inntrykket vårt er at mange heller vil bruke penger på nye, flotte bygg og dropper vedlikeholdet, sier Smith. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere