RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– CIA var involvert i spionsak mot Tyskland

SATT PÅ PRØVE: USA og Tyskland har i utgangspunktet et tett etterretningssamarbeid, men forholdet er blitt satt på prøve etter at det ble avslørt at NSA avlyttet telefonen til statsminister Angela Merkel.
SATT PÅ PRØVE: USA og Tyskland har i utgangspunktet et tett etterretningssamarbeid, men forholdet er blitt satt på prøve etter at det ble avslørt at NSA avlyttet telefonen til statsminister Angela Merkel. Foto: Philippe Wojazer (Reuters)
CIA skal ifølge kilder Reuters har snakket med vært invlovert i spionsak mot Tyskland.

CIA var sentral i USAs spionering på Tyskland og rekrutteringen av den ansatte i den tyske etterretningen som nå er pågrepet mistenkt for spionasje, ifølge kilder nyhetsbyrået reuters har vært i kontakt med.

To amerikanske tjenestemenn som er kjent med saken, hevdet mandag at den amerikanske etterretningstjenesten CIA var involvert i saken hvor en ansatt i den tyske etterretningen skal ha spionert for USA.

CIA-sjef John Brennan er blitt bedt om å orientere sentrale medlemmer av den amerikanske kongressen om saken, som truer forholdet mellom Washington og Tyskland, ifølge tjenestemennene. Det er ikke klart når denne orienteringen vil finne sted.

CIA har avvist å kommentere saken.

31-åringen som er mistenkt for å ha spionert for amerikansk etterretning, ble pågrepet i forrige uke. Han anklages for å ha overlevert hemmelige dokumenter til USA mot betaling, noe han skal ha innrømmet. 

USA og Tyskland har i utgangspunktet et tett etterretningssamarbeid, men forholdet mellom landene ble satt på prøve da det i fjor ble avslørt at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA hadde avlyttet telefonen til statsminister Angela Merkel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere