*Nettavisen* Nyheter.

– De aller fleste gir meg fri fantasi

Foto: Dag Asle Langø/privat

Her er dama som tar kaka.

(SIDE2:) Kesia Mørkved (25) fra Lofoten har blitt hele Ballangens kake-kjendis etter at hun la ut sine fantastiske kake-kreasjoner på Facebook.

Denne saken er levert av nordlys.no

Den kreative konditoren jobber som badevakt på fulltid, tar modelloppdrag, er ihuga am-car-entusiast og er ikke redd for frekke forespørsler.

– Enkelte kommer med ønsker om hvordan de vil ha kakene. Noen kommer med bilder og noen kommer med tegninger, men de aller fleste gir meg fri fantasi til å lage hva jeg vil, sier Kesia Mørkved til Nordlys.

Hun har formet både edle og ikke fullt så edle deler av menneskekroppen på sine spesialbestilte kaker.

Frekke kaker

– Hvem er det som bestiller de frekkeste kakene?

– Det startet med at teknisk etat i Ballangen bestilte en kake som måtte se ut som underlivet til en kvinne. Jeg måtte gå inn på Google og se etter om jeg fant noen bilder som passet, så måtte jeg ha bildet ved siden av mens jeg laget kaka. De ble fornøyde. To uker etter bestilte de den samme kaka, med teksten "Takk for tømminga", ler Mørkved.

– Er det mange som bruker kaka for å spille noen et puss?

– Noen kompiser kan bestille kaker til kamerater som har bursdag, sier Kesia om kakene med humoristisk tilsnitt.

Det var avisa Fremover som først omtalte saken om de kreative kakene.

Utdannet konditor
Hun begynte som konditorlærling i 2005, da hun flyttet fra Lofoten til Ballangen. Etter seks år på bakeriet, ble det lagt ned. Etter det har hun jobbet i barnehage og som badevakt, men hele tiden fortsatt med kaker på fritida.

Interessen for de spenstige kakene tok for alvor av da hun begynte å legge ut bilder av kakene på Facebook-siden.

– Jeg opprettet facebooksida for et års tid siden. Det var bare fordi jeg hadde lyst til å legge ut bilder så folk kunne se. Så har det utviklet seg videre, sier Mørkved om hobbyen som ballet på seg.

Nå vurderer hun å satse for fullt på kakene.

– Jeg har lyst og det har vært i tankene, men vi får se. Akkurat nå jobber jeg hundre prosent som badevakt.

Kesias metode
Mange lurer kanskje på hvordan hun får til de kreative kakene?

– Jeg bruker mye marsipan og sjokoladepasta, forklarer Mørkved.

– Hvordan får du til alle fargene?

– Det er en konditorfarge jeg bruker. En slags gele som jeg blander inn i marsipanen. Jeg har alle fargene som finnes.

– Finnes det noen begrensninger i kakeverden?

– Alt går an, slår hun fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glad i amerikanske biler
Aller best liker hun å lage kaker som ikke har vanlig kake-form.

– Jeg liker utfordringer. Når kakene skal være formet som en spesiell ting, som en bil eller sånne ting. Jeg liker det når det er detaljert. Du har for eksempel den Cadillac-kaka.

– Den er blant de kakene du er mest fornøyd med?

– Ja. Det var en som driver en bilforretning i Ballangen som bestilte den. Både han og jeg er glad i amerikanske biler, forklarer Mørkved.

– Jeg kjører en Corvette Stingray 76-modell. Jeg har drevet på i vinter, restaurert og skiftet interiør på den. Jeg må jo ha noe å holde på med! Jeg kjøpte bilen i 2008 av han som jeg laget Cadillac-kaka til.

– Du byttet kaka mot en Corvette?

– Ja, det byttet er jeg godt fornøyd med, ler hun.

LES FLERE SAKER FRA NORDLYS HER.

Tar modelloppdrag
Ved siden av konditor-hobbyen, badevaktjobben og "mekkingen" av amerikanske biler, tar Mørkved også modelloppdrag.

Nylig var hun på fotooppdrag i Oslo. Det er også en hobby som hun foreløpig ikke kan leve av.

– Jeg stiller opp gratis mot at jeg får bildene gratis av fotografen, sier Mørkved.

Hun har også tidligere fungert som modell for flere fotografer.

Men i Ballangen er det kaker hun er mest kjent for. Nå håper hun å kunne gjøre mer ut av hobbyen.

– Jeg tar imot kakebestillinger fra hvor som helst, så lenge de får til å hente kakene eller at jeg får levert dem. Men hittil har det vært mest bestillinger fra Narvik og Ballangen.

Les også intervjuet med Mørkved på Fremover.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.