RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De omkomne på Geilo jobbet for Kongsberg-firma

Tre personer omkom i sprengningsulykken på riksvei 7 på Geilo onsdag ettermiddag. Eksplosjonen kom for tidlig og sikringsmattene var ennå ikke på plass, opplyser Statens vegvesen.
Tre personer omkom i sprengningsulykken på riksvei 7 på Geilo onsdag ettermiddag. Eksplosjonen kom for tidlig og sikringsmattene var ennå ikke på plass, opplyser Statens vegvesen. Foto: Steinar Bleken (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alle de tre som omkom i sprengningsulykken på Geilo onsdag, jobbet for Årstein Jensen Fjellsprengning i Kongsberg.

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre omkomne var ansatt hos vår underentreprenør Årstein Jensen Fjellspregning AS», skriver entreprenøren T. Engene i en pressemelding.

«Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til de nærmeste pårørende. Det er viktig at ansatte og ledelse i de involverte firmaene står sammen i denne tunge tiden», skriver entreprenøren videre.

Ordfører Vidar Lande i Kongsberg bekreftet overfor Laagendalsposten tidligere torsdag at en av de omkomne er fra kommunen. Det kommunale kriseteamet er kontaktet.

Entreprenøren opplyser at alle spørsmål i forbindelse med ulykken besvares av politiet.

Sikkerheten har høyeste prioritet under opprydningsarbeidet etter sprengningsulykken på Geilo onsdag. Det er fortsatt uklart når politiet vil åpne for trafikk forbi stedet.

Ryddearbeid pågår fortsatt i området hvor tre personer omkom onsdag. Sivilforsvaret og Røde Kors bidrar med å holde sperringer.

– Sikkerhet er den høyeste prioriteten vår, og vi jobber for å få trafikk i gang, sier innsatsleder Odd Harald Seterdal i Nordre Buskerud politidistrikt under en pressekonferanse torsdag. Det jobbes fortsatt med å sikre ulykkesstedet og med å kartlegge hendelsesforløpet, ble det opplyst.

Riksvei 7 og jernbanen er fortsatt stengt på Geilo, og politiet kunne på en pressekonferanse torsdag ettermiddag ikke si når vei og jernbane igjen kan åpnes, eller når de evakuerte kan få flytte hjem igjen.

Politiet opplyser at de med stor sikkerhet vet identiteten til de omkomne, men navnene blir foreløpig ikke frigitt. De evakuerte er samlet, og kommunen har opprettet kriseteam.

– Vi er veldig opptatt av å ta vare på kommunens innbyggere og håper at alle berørte tar kontakt med oss, sier ordfører Tony Arild Kjøl (H) i Hol kommune.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere