RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Saudi-Arabia har startet luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen, i et forsøk på å hindre dem fra å styrte landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Her undersøker en Houthi-kriger et utbombet hus nær flyplassen i hovedstaden Sana. Nå skal Den arabiske liga være enige om en felles militær styrke mot militsen. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
Saudi-Arabia har startet luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen, i et forsøk på å hindre dem fra å styrte landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Her undersøker en Houthi-kriger et utbombet hus nær flyplassen i hovedstaden Sana. Nå skal Den arabiske liga være enige om en felles militær styrke mot militsen. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: Khaled Abdullah

– Den arabiske liga enige om felles styrke i Jemen

Sist oppdatert:
Utenriksministrene i medlemslandene i Den arabiske liga er enige om et utkast til en resolusjon om å danne en felles militærstyrke i Jemen, melder statlig egyptisk TV.

Jemen er i helgen ventet å bli det viktigste temaet under toppmøtet i Den arabiske liga. Møtet starter i Sharm el-Sheikh i Egypt lørdag.

LES OGSÅ: President Hadi har forlatt Jemen

Medlemslandene skal diskutere å danne en felles militærstyrke for å hindre at Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans sunnimuslimske støttespillere i Sør-Jemen mister kontrollen over landet til den Iran-støttede Houthi-militsen.

Saudi-Arabia og en rekke andre land, blant dem Egypt, har allerede startet en stor militæroperasjon mot den sjiamuslimske militsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere