*Nettavisen* Nyheter.

– Den verste sjefen jeg har hatt

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Kurt Oddekalv får gjennomgå av tidligere miljøkolleger.

15.07.09 09:04

– Kurt Oddekalv er den verste sjefen jeg har hatt – uten tvil. Måten han leder Miljøvernforbundet på er utrolig uproff, sier Flemming Christensen til Nettavisen.

Christensen sa opp jobben ved Norges Miljøvernforbunds (NMF) bruktmarked etter å ha jobbet der i cirka to år.

– Jeg kunne ikke jobbe der mer. Alt måtte gå via Kurt og han er utrolig pirkete. Han la seg til og med opp i hvilke sko du skulle gå med. Jeg fikk kjeft av ham foran kunder. Han er rett og slett ganske pyton, sier Christensen.

LES OGSÅ:Sparket forloveren

– Ikke komfortabel
Christensen sier at han ikke fikk innsikt i økonomiske forhold rundt bruktbutikken – og er den dag i dag usikker på om Kurt Oddekalv faktisk betalte for varer han tok ut av bruktbutikken.

– Jeg var ikke komfortabel med det, for jeg hadde ikke kontooversikt og visste ikke om pengene kom inn på konto. For alt jeg vet så kan det ha vært mye av det som ble tatt ut som ikke ble betalt. Det er ingen som kan sjekke det, sier Christensen.

Ifølge Christensen nyttet det lite å ta opp ting med NMFs styre.

– Styret er jo Kurt selv, det. Det var veldig mye kjefting på folk i organisasjonen og det gikk på helsa løs. Folk sliter jo psykisk etter å ha jobbet for Kurt Oddekalv, sier Christensen.

– Konfliktfylt
Øyvind Kråkås, som både har hatt administrativt ansvar og jobbet i bruktmarkedet før han sa opp i NMF, sier at arbeidsplassen var preget av konflikter og en baksnakkelseskultur.

– Jeg var uenig med Kurt Oddekalv og styret om en rekke ting, deriblant økonomiske prioriteringer, sier Kråkås.

– Var det en fryktkultur i NMF, slik en tidligere ansatt har uttalt?

– Ja og nei. Det som er et problem er at styret ikke ville handle på grunn av bekymring for hva Kurt vil mene. Kurt har sin hånd om alt som skjer i organisasjonen, sier Kråkås.

En annen tidligere ansatt Nettavisen har kontaktet, vegrer seg for å uttale seg om sin tid i organisasjonen.

– Det kommer bare ubehageligheter ut av det, så min lege, venner og familie har rådet meg til å la det ligge, sier vedkommende.

– Ufyselig padde
Kurt Oddekalv tilbakeviser kritikken fra de tidligere NMF-ansatte og betegner kritikerne som «knøtter» og «puddinger». Han sier han alltid har betalt og gjort opp for sine uttak i bruktmarkedet.

– Christensen er en ufyselig, liten padde. Når han ikke hørte hva jeg sa om stengte brannveier etter tredje gangs forsøk, så måtte jeg si ifra uansett om det var folk eller ikke til stede. Noen folk er slik at du må ta det mens andre folk er til stede – ellers gjør de ikke som du sier, sier Oddekalv.

– En av dine tidligere ansatte sier at han ikke vil uttale seg, delvis på grunn av frykt for ubehageligheter, men også på legens råd?

– Legen sier ... Hvordan skal jeg kunne forsvare meg mot sånt? Idealister er vanskelige typer. De er flotte mennesker, men det kan være krevende å jobbe med dem. Og ja, jeg skal innrømme at jeg er en hard leder og at det ikke er alle som tåler det presset. Men samtidig er det mange som har jobbet lenge i NMF, så det vitner jo om at myten om Kurt den grusomme er overdrevet. Jeg er jo ikke perfekt og gjør mine feil, men jeg tror ikke jeg gjør mer galt enn andre sjefer her til lands, sier Oddekalv.

PS! Ifølge Norges Miljøvernforbunds visjon har organisasjonens medlemmer en «en særlig plikt til å beskytte padden».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag