*Nettavisen* Nyheter.

– Det blir mange pinlige øyeblikk

HUMOR-TRIO: Harald Eia, Helén Vikstvedt og Trond-Viggo Torgersen skal finne landets morsomste... Foto: Paul Weaver (Side2)

Det blir tøft å finne et nytt humortalent.

27.08.09 09:55

(SIDE2): – Det er ikke noe tvil om at folk kommer til å gjemme seg bak puta fra tide til annen i løpet av programmet. Det blir garantert mange pinlige øyeblikk, humrer Harald Eia (43) til Side2.

Han er klar for NRK-satsingen «Den norske humor» sammen med meddommerne Trond-Viggo Torgersen (57) og Helén Vikstvedt (45). Programleder blir Marte Stokstad.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ikke slem
Selv understreker Harald at han vil være en dommer som skal evaluere deltakerne skikkelig og gi dem god tilbakemelding. Han vil ikke være verken slem eller for snill – det overlater han til de to andre.

– Trond-Viggo er garantert den strengeste og hardeste av oss, mens Helén er lynskarp og har en kvinnelig vennlighet ved seg som er fin, sier han.

– Jeg skal vurdere hva som kan fungere og bli bedre. En er jo rett og slett naken der en står på scenen foran oss. Det blir tøft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Satse på unge
Juryen på tre skal coache og hjelpe fram norske humortalenter og resultatet kommer hver torsdag på NRK. Vinneren får intet mindre enn et eget program i beste sendetid på statskanalen.

Harald håper og tror at det finnes skjulte unge talenter der ute.

– Jeg vet iallfall at jeg ikke hadde vært klar til å satse på humor da jeg var helt tidlig i 20-åra. Jeg tok utdannelse, men jeg håper jo at det er noen som kaster seg ut i det og lar være å studere og heller går for humoren for fullt, gliser han.

Selv var han 28 år da han sammen med makker Bård Tufte Johansen (40) tok Norge med storm med «Lillelørdag» og «Åpen Post».

– Jeg var ikke ferdig utviklet før da, så det måtte bli sånn for min del, sier Harald.

Høstlanseringen bærer preg av at det er særlig de unge som skal satses på i NRK. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier til Side2 at han synes de har en god miks – en blanding av tradisjonelle og nye programmer.

– Vi er godt fornøyde med TV-høsten og ser fram til å komme i gang, sier kringkastingssjefen.

«Den norske humor» har premiere i løpet av september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.