– Det var en selvfølge å stoppe etter påkjørselen

Åstedet: Theo og Anette Dahle ville se stedet der deres katt «Yoshi» ble påkjørt og drept. Anders Hansen hadde ingen muligheter til å stoppe for katten.

Åstedet: Theo og Anette Dahle ville se stedet der deres katt «Yoshi» ble påkjørt og drept. Anders Hansen hadde ingen muligheter til å stoppe for katten. Foto: HELGE NESS

Etter at Anders Hansen (27) hadde vært uheldig å kjøre på en katt som døde, gravde han ned dyret. Deretter etterlyste han eieren på Facebook.

01.07.15 21:26

Fredriksstad Blad: Det var natt til søndag at den ettårige hannkatten «Yoshi» løp rett ut i veien foran bilen til Anders Hansen ved Skogstrandbanen. Katten døde momentant som følge av skadene.

– Jeg rakk ikke å reagere før det var for sent. Jeg stoppet for å sjekke katten, men så relativt raskt at den var død, forteller 27-åringen til FB.

– Jeg hadde ikke høy hastighet. Av erfaring vet jeg at det er en del dyr i området. Like før påkjørselen, måtte jeg stoppe for et rådyr, påpeker Hansen.

Katten gravde han ned, like ved der den ble påkjørt. Senere etterlyste han eieren på Facebook.

Meldte seg

– Jeg har katt selv og har ved flere tilfeller lett etter den. Derfor ville jeg finne eieren og fortelle hva som hadde skjedd, legger Hansen til.

Og eieren meldte seg søndag. Tross en dyster beskjed, var Anette Dahle (29) glad for å få et svar.

– Det var leit at «Yoshi» ble drept, men vi fikk vite at han døde raskt. Det var kjempebra at Anders meldte ifra om hva som hadde inntruffet, uttrykker Dahle overfor FB.

Tirsdag møtte hun for øvrig Anders Hansen på plassen der katten nå er begravd.

– Både jeg og sønnen min, Theo (5), ville gjerne se stedet der «Yoshi» ligger. Jeg vet imidlertid ikke helt om Theo forstår hva som har skjedd, fortsetter hun.

Får kanin

Både Anette Dahle og Anders Hansen mener alle må ta ansvar om uhellet er ute.

– Det bør være en selvfølgelighet å stoppe etter påkjørsler. Jeg har inntrykk av at veldig mange bilførere kjører videre selv om de er klar over at de har kjørt på dyr, kanskje spesielt katter, mener de.

Når det gjelder Anette Dahle og sønnen Theo, blir det ikke flere katter i første omgang.

– Nei, nå har vi bestemt at vi skal skaffe oss en kanin, avslutter hun.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.