RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette er rein sadisme

MÅTTE AMPUTERES: Katten Kittys hale var i ferd med å råtne og død - mest sannsynlig har en eller flere personer knytt noe stramt rundt halen henne. FOTO: PRIVAT
MÅTTE AMPUTERES: Katten Kittys hale var i ferd med å råtne og død - mest sannsynlig har en eller flere personer knytt noe stramt rundt halen henne. FOTO: PRIVAT
Sist oppdatert:
Katten Kitty måtte amputere halen etter det som ser ut som dyremishandling.

Katten Kitty bor hos matfar Knut Tapio og hans kone i Nittedal. Sommeren har vært dramatisk for den halvannet år gamle hunkatten.

– Dette er rein sadisme. Jeg kan ikke fatte at noen vil gjøre noe så grusomt mot en katt, sier Knut Tapio til rb.no.

Han forteller at Kitty hadde vært ute et par timer. Da hun kom hjem kunne de se at hun hadde fryktelig vondt i halen. Lite visste de da om at den til slutt måtte amputeres.

Den mulige dyremishandlingen ble først omtalt av lokalavisa Varingens papirutgave.

Begynte å lukte
Etter en tur på kattepensjonat i forbindelse med ekteparets ferie begynte det å lukte av halen. Den var i ferd med å dø.

– Katten ble fraktet til veterinær og halen måtte amputeres. Vi fikk vite at det må ha vært voksne folk som står bak. En til å holde fast katten og en til knyte noe rundt halen, sier katteeieren.

Tapio forteller at katten nå har det fint etter amputasjonen. Til tross for at tre fjerdedeler av halen er borte er den første musa allerede fanget.

– Er du skeptisk til å slippe henne ut, da?

– Jeg tenker meg jo litt om og følger med litt ekstra, men jeg tror det går fint. Det kan virke som om katten også ser seg om litt ekstra før den går ut nå, sier Tapio.

Halen var helt stiv
Veterinær Monica Hansen ved Romsås dyreklinikk forteller at merket rundt halen var snorrett og jevnt. Hun mener det er lite som tyder på at katten kan ha hengt fast i noe på en naturlig måte.

– Såret gikk rundt hele halen, og det var så rett og jevnt at det ser mistenkelig ut som om noen har knytt noe rundt, forteller hun.

Ifølge veterinæren var halen helt stiv bak såret. Den var død og ville til slutt uansett ha falt av.

– Hvordan klarer en katt seg etter en haleamputasjon?

– Den klarer seg helt fint med en litt kortere hale. Hun var så glad og frisk etter operasjonen, så det tror jeg går helt fint. Flere katter blir født uten hale og de lever fullgode liv, sier Hansen.

Les flere saker fra Romerikes Blad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere