RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette er unødvendig og uverdig

OMSTRIDT DOKUMENTAR: Brennpunkt-programmet «Pels» engasjerer på sosiale medier.
OMSTRIDT DOKUMENTAR: Brennpunkt-programmet «Pels» engasjerer på sosiale medier. Foto: NRK
Sist oppdatert:
NRK-dokumentaren «Pels» vekker sterke reaksjoner.

SV-politiker Bård Vegar Solhjell vil sette kroken på døren for pelsnæringen.

– Dette er unødvendig og uverdig. På tide å si stopp, skriver SV-politiker Bård Vegar Solhjell på Twitter etter å ha sett Brennpunkt-dokumentaren «Pels» på NRK tirsdag kveld.

Uakseptable holdninger

Stortingsvara for Miljøpartiet De Grønne, Une Aina Bastholm, reagerer med avsky på forholdene som avdekkes i programmet. Hun anbefaler alle som skal mene noe om norsk pelsdyroppdrett å se Brennpunkt-programmet.

– I tillegg til å vise grove skader og sår på oppdrettsdyrene, så dokumenteres grunnleggende problemer i næringen som svake rutiner, uakseptable holdninger og ulovlig håndtering av dyrene, sier Bastholm i en pressemelding.

Det er Stavanger-baserte Piraya Film som har laget dokumentaren. Filmen bygger blant annet på skjulte opptak fra politianmeldt dyrevernaktivist.

Umulig rolle

Komiker, spaltist og kommunikasjonsrådgiver i NOAH, Shabana Rehman Gaarder, oppfordrer nordmenn til å signere på NOAHs underskriftkampanje mot pels på Twitter.

– Mattilsynet har havnet i en umulig rolle hvor de fungerer som buffer mellom folkets krav til avvikling av pelsdyrnæringen og enkelte politikeres krav om å fortsette næringen – på tross av at det er en faglig umulig oppgave å holde mink og rev i trange nettingbur på en måte som er i tråd med kravene i Dyrevelferdsloven, sier veterinær og NOAH-kollega Siri Martinsen i en pressemelding.

Nettavisen har vært i kontakt med Senterpartiet, som er positiv til pælsnæringen. Partiet har så langt ikke hatt anledning til å kommentere saken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere