*Nettavisen* Nyheter.

– Drapsmennene er tatt

Foto: Karena Cawthon (AP)

Mennene som drepte foreldrene til 17 barn i Florida er pågrepet.

14.07.09 21:53

Politiet i Florida har pågrepet syv personer som er mistenkt for å ha drept Byrd og Melanie Billings, som til sammen hadde 17 barn, melder PNJ.com.

Drept under ran med flere barn hjemme
Ekteparet hadde et omfattende overvåkingssystem i huset og politiet har sett gjennom store deler av fotomaterialet. De bekrefter at foreldrene ble brutalt drept mens åtte av barna var hjemme og lå og sov i andre etasje.

Ifølge aktor Bill Eddins skal motivet for drapet ha vært et rent ran, og en av tingene som skal ha blitt tatt fra huset der de 19 personene bodde var en safe. Hva denne inneholdt er ikke kjent.

– Det er en ære for meg å informere deg, Ashley, og din familie, om at vi har funnet dem, og at de er i vår varetekt, fortalte sheriff David Morgan på en pressekonferanse og klemte parets eldste datter.

Leter etter flere personer
Etterforskerne leter etter minst en person til, og det ble også informert om at den ene av de pågrepne skal ha jobbet hjemme hos familien. Alle de pågrepne skal ha kjent hverandre gjennom et miljø med dag-til-dag-arbeidere. Alderen på de pågrepne er 16–53 år.

Aktoren mener at ranet var godt planlagt, og de vil bli tiltalt for overlagt drap. 16-åringen vil bli stilt for retten som en voksen.

Ville dele sin rikdom
Byrd og Melanie giftet seg for 18 år siden. Begge hadde to barn hver fra tidligere ekteskap. De begynte etter hvert å adoptere funksjonshemmede barn og andre vanskeligstilte barn.

I et intervju med en lokalavis fra 2005 fortalte ekteparet at de ønsket å dele sin rikdom med trengende barn, men de hadde aldri forestilt seg at familien ville vokse seg så stor.

– Det bare skjedde. Jeg ville bare gi dem et bedre liv, sa Melanie til Pensacola News Journal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag