RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En krigserklæring

Foto: Frp (Frp)
Historiens første toppmøte mellom Frp og LO endte med knallhard kritikk av partiet.

Frp hadde presentert det kommende møtet som «det første offisielle kontaktmøtet mellom Siv Jensen og Roar Flåthen noensinne». Etter møtet var det likevel klart at partene ennå står milevis fra hverandre i politikken.

– Tonen var god. I mediene ser det ut som om vi bare kjefter på hverandre, men slik er det jo ikke, sa Jensen til NTB etter møtet.

LO brukte derimot anledningen til å hamre løs på partiet. Leder Flåthen bruker anledningen til å fokusere på retten til landsomfattende kollektive forhandlinger gjennom fagorganisasjoner. Frp har i sitt prinsipprogram erklært at forhandlinger om arbeids-, lønns- og ansettelsesavtaler fungerer best hvis de forhandles fram gjennom arbeidstakerne og arbeidsgiverne i den enkelte bedrift.

«Et slikt system vil bidra til at bedrifter bedre tilpasses opp- og nedgangstider. Det vil også være i de ansattes interesse å bidra til sikring av arbeidsplasser i Norge ...» står det blant annet i prinsipprogrammet.

– Når Frp går imot kollektiv forhandlingsrett anerkjenner de ikke LO som medlemmenes legitime representant. Det er en krigserklæring mot fagbevegelsen. Jeg forventer at Frp, når de har bedt om et møte med oss, tar et oppgjør med prinsipprogramformuleringene på dette punktet, sier LO-leder Roar Flåthen.

I pressemelding som LO sendte ut torsdag går det fram at LO og Frp bare er enige i ett av 12 viktige spørsmål for fagbevegelsen. Du kan lese dem her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere