RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En streik vil stoppe flytrafikk i Nord-Norge

Det er Widerøes flygninger som vil bli hardest rammet om Luftfartens Funksjonærforening tar sine medlemmer ut i streik tirsdag.
Det er Widerøes flygninger som vil bli hardest rammet om Luftfartens Funksjonærforening tar sine medlemmer ut i streik tirsdag. Foto: Jan-morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Mandag megles det mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart. Blir de ikke enige, kan det bli streik fra midnatt.

LFFs ansatte forkastet den fremforhandlede avtalen i en uravstemning, fordi de mente lønnsutviklingen var for dårlig. Dermed møtes LFF og NHO Luftfart nå hos Riksmekleren.

LFF har varslet at de tar ut alle sine 860 medlemmer som er bakkeansatte i SAS og Widerøe i streik dersom partene ikke blir enige. Dette gjelder hovedsakelig ansatte som jobber med innsjekking og i billettkontor.

Vil omdisponere mannskaper

– En streik vil utvilsomt få konsekvenser for Widerøes del. Vi ser at det er åtte flystasjoner som vi kommer til å slite med å holde åpne. Det er i hovedsak stasjoner nord for Trondheim som vil bli rammet, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongstein i Widerøe til NTB.

Selskapet vurderer nå om enkelte flyplasser kan holdes åpne ved å omdisponere personell som ikke er organisert i LFF.

– Her skal vi både holde oss innenfor arbeidsmiljøloven og reglene som gjelder i en streik, så dette er et puslespill, sier Kongsteien.

Små konsekvenser i sør

SAS frykter foreløpig ikke at en streik vil få alvorlige følger.

– Hos oss vil rundt 60 prosent av de ansatte innen de funksjonene det gjelder, fortsatt være på jobb. I tillegg kan vi omdisponere personell fra andre funksjoner, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS.

Han mener det er lite sannsynlig at selskapet vil oppleve forsinkelser eller kansellerte avganger om det skulle bli streik.

– Det kan bli noe lenger kø ved innsjekk. Vi oppfordrer folk til å bruke selvbetjeningsmulighetene, og til å beregne noe mer tid enn vanlig på flyplassen om de har med seg bagasje, sier Sandstø.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere