*Nettavisen* Nyheter.

– En tragisk påminnelse

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener rideulykken på Bjørkelangen er en tragisk påminnelse om hvor viktig det er å være oppmerksom i trafikken.

13.01.14 12:15

Sola (NTB): Samferdselsministeren, som mandag deltok på NHO Rogalands årvisse Solamøte, understreker at årsaken til ulykken ikke er klar ennå, men at nettopp mangelen på åpenbar ulykkesårsak er et poeng.

- Dette er en tragisk påminnelse om hvor viktig det er å følge med på veien uansett hvor man er, særlig å holde farten lav og være oppmerksom hele tiden. Det er en påminnelse om at virkemidler som midtdelere ikke løser alt. Man må ferdes med andakt i alle områder. Å skrive på mobiltelefonen i bilen gjør for eksempel definitivt at man ikke har oversikt over trafikksituasjonen, sier han til NTB.

Han forteller at lokale aviser har bedt ham komme til ulykkesstrekningen og ta den i nærmere øyesyn:

- Det tar jeg på alvor. De sier det er mye opp og ned og svinger der som gjør at det er vanskelige, uoversiktlige kjøreforhold.

Han tror ikke nødvendigvis det vil hjelpe å pålegge de myke trafikantene flere påbud:

- Folk må huske å ta ansvar for seg selv når de ferdes i trafikken. Jeg tror det må holde å minne folk på at det er viktig og nyttig å bruke sykkelhjelm og å ha refleks. Det høres bra ut med et påbud, men det er så mange yngre under strafferettslig alder som bryter dette at det blir vanskelig å følge opp. Og et påbud må ha oppfølgingsmulighet, understreker han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.