RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– EU må få fortgang i retur av grunnløse asylsøkere

Storbritannias innenriksminister Theresa May vil at syriske flyktninger får komme til Europa etter å ha blitt valgt ut i flyktningleire i Syrias nærområder. Her snakker hun under De konservatives landsmøte i Manchester tidligere i uken.
Storbritannias innenriksminister Theresa May vil at syriske flyktninger får komme til Europa etter å ha blitt valgt ut i flyktningleire i Syrias nærområder. Her snakker hun under De konservatives landsmøte i Manchester tidligere i uken. Foto: Phil Noble (Reuters)
EUs innenriksministre møtes torsdag for å drøfte tiltak mot misbruk av asylinstituttet. – Det må gjøres mer for å få sendt økonomiske migranter hjem igjen, mener Storbritannias innenriksminister Theresa May.

– Det at folk tar den farlige reisen til Europa, betyr ikke at de kan bli værende i Europa. Vi må bryte denne koblingen, sa May idet hun ankom EUs justis- og innenriksministermøte i Luxembourg.

Hun mener også at det må slås hardere ned på mennesker som ifølge May misbruker asylinstituttet, og hun mener at Storbritannia har mye positivt å vise til på dette området.

Hun forsvarer den britiske linjen som går ut på at flyktninger bør hentes direkte fra leire i Syrias naboland, i stedet for at man omfordeler flyktninger som allerede har tatt seg til Hellas og Italia, til andre medlemsland, slik EU-kommisjonen går inn for.

Forslagene som skal legges fram under ministermøtet, går blant annet ut på å øke medlemslandenes evne til å returnere personer som anses som økonomiske migranter. Det legges opp til både mer frivillig retur og tvungne deportasjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere