*Nettavisen* Nyheter.

– Flere asylmødre forsøkte å begå selvmord i Australia

Australia har flere ganger fått kritikk for behandlingen av båtflyktninger. Foto: Bustomi (AFP / NTB Scanpix)

Et titall mødre på den australskkontrollerte øya Christmas Island skal ha forsøkt å begå selvmord slik at barna deres kunne få oppholdstillatelse i Australia.

Kvinnene skal ha forsøkt å ta sitt eget liv da de ble fortalt at de skulle flyttes fra et asylsøkersenter på den australsk-kontrollerte øya Christmas Island og til Papa New Guinea eller Nauru.

– De sier at deres barn har en bedre sjanse i livet dersom de er døde. Det er en sjokkerende konklusjon, men det er graden av hjelpeløsheten som herjer på senteret for øyeblikket, opplyser president i rådsforsamlingen på øya Gordon Thompson til Channel Nine Television.

Abbott omtaler hendelsen som «rystende», men sier at myndighetene ikke vil la seg moralsk utnytte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Australian Prime Minister Tony Abbott speaks during a bilateral meeting with US President Barack Obama in the Oval Office of the White House on June 12, 2014 in Washington, DC. AFP PHOTO/Mandel NGAN Foto: Mandel Ngan (Afp)


– Dette er ikke en regjering som lar seg styre av folk som forsøker å moralisere. Jeg tror enhver australier ville være enig i at vi ikke burde kapitulere for moralsk utpressing, sier statsminister Tony Abbott til TV-stasjonen.

Statsminister Abbott er allerede under sterk kritikk etter at myndighetene forrige uke forsøkte å returnere en båt med 153 flyktninger fra Sri Lanka. Saken behandles i australsk Høyesterett, ettersom asyladvokater hevder at en retur av båtflyktningene frarøver dem muligheten til å få flyktningstatusen sin behandlet i tråd med australsk lov. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag