RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Flyktningskip uten mannskap berget utenfor Italia

Det Moldova-registrerte lasteskipet Blue Sky M ble bordet nær kysten av Italia i tidligere i uka. Mannskapet hadde forlatt skipet, som viste seg å ha over 700 flyktninger fra Syria om bord.
Det Moldova-registrerte lasteskipet Blue Sky M ble bordet nær kysten av Italia i tidligere i uka. Mannskapet hadde forlatt skipet, som viste seg å ha over 700 flyktninger fra Syria om bord. Foto: Stringer/italy (Reuters)
Sist oppdatert:
– Flyktningskip uten mannskap berget utenfor Italia

Kystvaktens mannskap klarte å få kontroll over skipet Ezadeen etter å ha landet på dekk med helikopter, opplyser den italienske kystvakten fredag formiddag. Skipet skal slepes til en italiensk havn.

Skipet drev mot land uten motorkraft. Ifølge den italienske kystvakten befant skipet seg i morgentimene rundt 65 kilometer utenfor kysten av Capo di Leuca helt sør i Italia.

– Vi vet at det la ut fra en tyrkisk kai og ble forlatt av mannskapet, sier talsperson Filippo Marini for den italienske kystvakten til SkyTG24.

Skipet hadde blitt satt på kollisjonskurs mot den italienske kysten, men gikk tom for drivstoff, ifølge Marini.

Flyktningenes nasjonalitet er foreløpig ikke kjent, men det var barn om bord, ifølge en talsperson for kystvakten.

Det 73 meter lange lasteskipet Ezadeen, som er registrert i Sierra Leone, er nesten 50 år gammelt og var ifølge papirene på vei fra Kypros til den franske havnebyen Sete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere