– Forsøkte å svømme i land

Foto: Eirik Hagesæter (BA.no)

Fant ruset mann i fjæren som hevdet at kameraten hans var savnet på sjøen. Stort søk pågår nå.

19.06.10 11:42

Luftambulansen og politiet ble kalt ut til Tofterøy etter melding om at en båt skal ha gått ned.

Denne artikkelen er levert av Bergensavisen.

– Vi har fått melding om at en person skal være funnet i fjæren, og at det kan ha vært en båt involvert, får BA.no opplyst fra Hovedredningssentralen på Sola.

- Fant mann i båt
Redningsdykkere fra Bergen ble sendt med returnerte i 1830-tiden.

– Vi fikk melding 1610 om at en mann var funnet i en båt i fjæren ved Tofterøy camping. Han var beruset og våt og hevdet at han hadde vært på sjøen med en kamerat som var borte, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt.

Store mannskaper ble sendt til området, politibåten ble sendt fra Bergen og flere hundepatruljer søker igjennom strandlinjen.

- Flere personer om bord
Et vitne skal ha sett en båt med flere personer om bord en times tid før hendelsen ble rapportert. I 1840-tiden var fremdeles søket i full gang.

– Vi har Sea King på vei ned fra Florø, som vi regner med er der om en times tid, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen.

Losbåt, Kystvakten, Redningsselskapet, Politibåten og en båt fra brannvesenet søker nå i området mellom Trælevika og Glesvær.

– Mannen som ble funnet på land forteller at han og en annen person, kun navngitt med fornavn, hadde gått på et skjær. Den ene mannen hadde gått i land på skjæret og siden svømt til båten igjen. Så skal de ha gått på et nytt skjær og mannen skal ha forsøkt å svømme til land, sier Frøland.

Stor redningsaksjon
Politiet jobber med å få kartlagt identiteten til mannen som angivelig være savnet.

– Vi har kalt ut mannskaper fra Røde Kors som skal bistå politiet med strandsøk. Båten ble stjålet i Glesvær og det er foretatt utvidet blodprøve av mannen, sier Frøland

Mannen ble funnet i fjæren er etter det BA kjenner til, en kjenning av politiet.

Denne artikkelen er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag