*Nettavisen* Nyheter.

-Fox News er destruktive

Foto: (2011 Getty Images)

Den avdøde Apple-sjefen med sterke utspill i ny bok.

26.10.11 19:08

Apples gründer og mangeårige sjef Steve Jobs fortsetter å skape overskrifter etter sin død. Tknologi-guruen, skal han ha kritisert Fox News og særlig eieren, mediemogulen Rupert Murduch, for å være en destruktiv kraft i det amerikanske samfunnet. Det skriver Walter Issacson i sin autoriserte biografi om Jobs.

- Dette blir ditt ettermæle
Murdoch og Jobs jobbet sammen om nettavisen The Daily, som ble lansert i februar, kun ment for Ipad-brukere. Ifølge biografien skal Jobs ha snakket med Fox News-eieren om den økende politiseringen av TV-kanalen.

- Fox har blitt en ufattelig ødeleggende faktor i samfunnet vårt. Du kan bedre, og dette kommer til å bli ditt ettermæle, hvis du ikke er forsiktig, skal Apple-eieren ha sagt til Murdoch, ifølge biografien.

De to ble enige om å la sine ansatte bruke tid på å se utvalgte programmer i én uke, og sette sammen høydepunkter fra de kontroversielle Fox-kommentatorene Sean Hannity og Glenn Beck, for å bevise sine respektive poeng. Dette eksperimentet ble aldri noe av, men Murdoch fortalte forfatteren av Jobs-biografien at han mer enn gjerne ville gjennomføre eksperimentet med Jobs.

- Han var veldig likegyldig, men samtidig kritisk til de tingene avisene gjorde innenfor teknologi. Jobs fortalte oss at vi neppe kom til å finne de riktige løsningene, fordi vi var i New York, og alle som var gode på teknologi befant seg i Silicon Valley, sier Murdoch omJobs i boken.

Murdoch inviterte Jobs til å holde foredrag på News corps årlige sommerseminar i juni 2010, på Murdochs egen ranch i Carmel, California. Jobs kom i en opphetet diskusjon med direktøren for Wall Street Journal, Gordon McLeod, som senere skal ha fått for denne hendelsen.

Hjalp til med apps
Steve Jobs, som mange på denne tiden mente var både arrogant og ondsinnet, hadde ofte et ambivalent og anstrengt forhold til media. Likevel ønsket han å hjelpe den liberale avisen The New York Times inn i framtiden, og hadde møter med ansatte i avisen for å hjelpe dem med utviklingen av nye applikasjoner.

Ifølge Issacson anbefalte Jobs at New York Times burde selge sin app for maksimalt 5 dollar, slik at applikasjonen raskest mulig kunne nå flest mulig brukere.

Boken «Steve Jobs» ble sluppet tidligere denne uken, og ble umiddelbart nummer én på Amazon Kindles bestselgerliste. Sony har allerede kjøpt rettighetene til å lage film om livet til den avdøde Apple-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.