*Nettavisen* Nyheter.

– G-punktet finnes ikke

Foto: shutterstock

Forsker mener det er uansvarlig å påstå at G-punktet finnes.

05.01.10 10:58

(SIDE2): Om du er en av mange som har vært på søken etter G-punktet uten å finne det, kan du nå avlyse søket. En ny studie hevder nemlig at det ikke finnes noe G-punkt.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

– Dette er uten tvil den største undersøkelsen som noen gang er gjennomført, og det viser ganske konkluderende at ideen om et G-punkt er subjektivt, sier forfatter og professor i genetisk epidemiologi, Tim Spector til den engelske avisen Daily Mail.

Trening og kosthold
Studien som er gjennomført blant 1800 kvinner ga ingen beviser på at det finnes et G-punkt.

G-punktet skal være et lite nervefylt område plassert på innsiden av vaginaen. Om det blir stimulert skal det gi ekstrem seksuell nytelse. Sexterapeuter og eksperter har i årevis gitt kvinner råd om hva de skal gjøre for å finne G-punktet. Nå får de kritikk for å mislede kvinner.

– Uansvarlig
Den andre forfatteren bak studien, Andrea Burri, er redd for at kvinner som tror de mangler G-punktet får en følelse av å være både utilstrekkelig og ikke kvinne nok.

– Det er ganske uansvarlig å påstå at det eksisterer en sammenheng mellom en enhet som aldri har blitt bevist, og det å presse kvinner, og menn også, sier hun til avisen.

Over halvparten har G-punkt
Studien var gjennomfart blant kvinner i alderen 23 til 83 år. Alle kvinnene var enten eneggede eller toeggede tvillinger, og studien ble gjennomført ved at tvillingene besvarte et spørreskjema.

Tanken var at om G-punktet eksisterte ville begge av de eneggede kvinnene påstå at de hadde det, men forskerne fant ingen mønster vedrørende dette.

Allikevel var det hele 56 prosent som påsto at de hadde et G-punkt. Likheten mellom disse var at de fleste var unge, og seksuelt aktive.

– Studien har mangler
Det sies at G-punktet ble oppdaget som en erogen sone av den tyske gynekologen Ernst Grafenbeg i 1950. Det var derimot sexologen og professoren Beverly Whipple som skal ha gjort utrykket kjent i 1981.

Whipple påstår at undersøkelse har mangler, og understreker at tvillinger generelt sett ikke har samme sexpartner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.