– Gutt (10) og minst ti andre drept i mislykket redningsaksjon

Redningsaksjonen som skulle få frigitt Luke Somers endte  veldig galt.

Redningsaksjonen som skulle få frigitt Luke Somers endte  veldig galt. Foto: Reuters Tv (Reuters)

Kostbar aksjon for å få amerikanske gisler løslatt.

En ti år gammel gutt og en lokal al-Qaida-leder var blant de minst elleve som ble drept i tillegg til to utenlandske gisler under USAs mislykkede redningsaksjon i Jemen, ifølge lokale kilder.

40 amerikanske spesialsoldater gikk like etter midnatt lørdag til aksjon mot al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) i landsbyen Dafaar i provinsen Shabwa, en opprørsbastion sør i Jemen.

Målet med redningsaksjonen var å frigi den amerikanske journalisten Luke Somers (33), men både han og den sørafrikanske læreren Pierre Korkie (56) ble skutt og drept av sine fangevoktere.

Bakgrunnen for aksjonen var at USA fryktet AQAP hadde planer om å drepe Somers. Ifølge Korkies arbeidsgiver skulle sørafrikaneren ha blitt frigitt søndag etter forhandlinger med gisseltakerne.

Soldatene tok seg inn til opprørernes skjulested, men de ble av ukjente grunner avslørt, ifølge amerikanske kilder. En kort, men intens skuddveksling oppsto.

Spesialsoldatene drepte rundt ti personer, blant dem noen sivile, ifølge sjefen for Jemens nasjonale sikkerhetsbyrå. Pentagon sier de ikke kjenner til at det skal ha vært sivile tap.

Nyhetsbyrået Reuters har søndag snakket med beboere i landsbyen. De forteller at en kvinne og en ti år gammel gutt var blant dem som ble drept i forbindelse med aksjonen. I rapporteres det om at en AQ


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.