RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ha sex hver dag

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Eksperter mener par som forsøker å få barn, bør ha sex hver dag.

(SIDE2:) Årsaken til at par, som forsøker å få barn, bør ha sex hver dag, er at mannens sædceller fornyer seg, skriver The Times.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Blir friskere
Dermed blir mannens spermier friskere dess mer sex han har.

Forskere i Australia mener at det nødvendigvis ikke er hold i at mannen blir mer potent om han er avholdende noen dager. Det er mulig han produserer større mengder med sædceller, men de er ikke nødvendigvis av bedre kvalitet.

Vanlig å avstå
David Greening, som ledet forskningen ved Sydney IVF, en fertilitetsklinikk i Australia, sier at de fant at mannens sædceller var langt kraftigere etter syv dager med sex hver dag enn om paret avsto fra å ha sex så ofte.

Undersøkelsene ble denne uken lagt fram for European Society of Human Reproduction and Embryology-konferansen som fant sted i Amsterdam.

Greening sier at det ikke er uvanlig for par ikke å ha jevnlig sex når de forsøker å få barn og spesielt om de får hjelp utenfra. Ofte føler par seg mentalt stresset når de gjennomgår en slik behandling.

Legen sier imidlertid at han nå vil råde folk å opptre annerledes. Ifølge Greening er fordelene med sex ofte at spermiene ikke får tid til å samle dårlig DNA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere