*Nettavisen* Nyheter.

– Ha sex hver dag

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Eksperter mener par som forsøker å få barn, bør ha sex hver dag.

(SIDE2:) Årsaken til at par, som forsøker å få barn, bør ha sex hver dag, er at mannens sædceller fornyer seg, skriver The Times.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Blir friskere
Dermed blir mannens spermier friskere dess mer sex han har.

Forskere i Australia mener at det nødvendigvis ikke er hold i at mannen blir mer potent om han er avholdende noen dager. Det er mulig han produserer større mengder med sædceller, men de er ikke nødvendigvis av bedre kvalitet.

Vanlig å avstå
David Greening, som ledet forskningen ved Sydney IVF, en fertilitetsklinikk i Australia, sier at de fant at mannens sædceller var langt kraftigere etter syv dager med sex hver dag enn om paret avsto fra å ha sex så ofte.

Undersøkelsene ble denne uken lagt fram for European Society of Human Reproduction and Embryology-konferansen som fant sted i Amsterdam.

Greening sier at det ikke er uvanlig for par ikke å ha jevnlig sex når de forsøker å få barn og spesielt om de får hjelp utenfra. Ofte føler par seg mentalt stresset når de gjennomgår en slik behandling.

Legen sier imidlertid at han nå vil råde folk å opptre annerledes. Ifølge Greening er fordelene med sex ofte at spermiene ikke får tid til å samle dårlig DNA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag