RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Han trenger ro og legetilsyn

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den drepte moren ble advart mot sin 36-år gamle sønn. Nå er han siktet for drap.

Den 35 år gamle mannen som er siktet for drapet på moren (61), har forklart seg for politiet i natt. Samtidig jobber teknikere på åstedet. Politiet tror at den 61 år gamle damen ble drept med kniv.

- Vi er sikre på dødsårsaken. Vi har beslaglagt en eller flere kniver som vi undersøker om kan være drapsvåpenet, sier politioverbetjent Helge Stave ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Vurderer om han er tilregnelig
Advokat Steinar Yndestad er oppnevnt som forsvarer til 36-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin egen mor på Follese fredag kveld.

- Min klient har ikke tatt stilling til straffskylden i denne saken. Akkurat nå trenger han ro og legetilsyn, sier Yndestad til BA.no.

Mer enn dette ønsker ikke advokaten kommentere på nåværende tidspunkt. 36-åringen ble pågrepet utenfor morens bolig av politiet fredag kveld. Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk, ifølge politiet.

Den drapssiktede blir nå fremstilt for lege, og påtalemyndigheten vurderer også om han skal gjenomgå en judisiell observasjon for å vurdere om han er straffrettslig tilregnelig.

Avhører omgangskrets
Politioverbetjent Stave sier at det er gjort et innledende avhør av den siktede, og at politiet nå gjennomfører en rekke avhør med personer i den siktede og den avdødes omgangskrets.

- Vi ønsker ikke å si noe om innholdet i avhørene fordi vi ønsker at fremtidige vitner skal stille mest mulig upåvirket i avhør. Derfor vil vi ikke at de skal vite hva andre har sagt, sier han.

Meldte seg selv
Etter det BA kjenner til, skal 36-åringen selv ha kontaktet politiet etter hendelsen. I natt skal mannen ha forklart seg for politiet. Politiet vil ikke gi noe opplysninger om hva 36-åringen skal ha forklart.

BA snakket også med en venn av avdøde, som har kjent kvinnen i 30 år. Han var oppskaket fredag kveld.

- Jeg advarte henne
– Jeg var klar over at det kom til å skje henne noe. Sønnen hennes hadde psykiske problemer. Jeg har flere ganger advart henne mot ham. Jeg har vært bekymret for henne lenge. Dette kom egentlig ikke så uventet på meg, sier mannen.

Mannen i 70-årene beskriver avdøde som «snill, glad og hjelpsom som person».

For naboene på Askøy var drapet uforståelig.

– Dette er et veldig stille og rolig strøk. Dette kom fullstendig uventet på oss, sier en rystet Magne Harkestad.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere