– Herre, vi ber for alle menneskene som søker hjelp hos NAV

TAR PÅSKEN PÅ ALVOR: Her synger de seg gjennom gatene i Brumunddal.

TAR PÅSKEN PÅ ALVOR: Her synger de seg gjennom gatene i Brumunddal. Foto: Jan Rune Bakkelund

For tredje år på rad bar kristne korset rundt i Brumunddal langfredag.

06.04.15 12:49

Det var i underkant av 20 personer fra Frelsesarmeen, Betania og Baptistkirken som møttes ved biblioteket fredag kveld, skriver Ringsaker Blad på nett.

Anført av baptistpastor Alf Olav Kavli la de ut på sin runde i byen. Ingen fra den norske statskirke var representert, men Frelsesarmeens representant leste opp en bønn som kirkemedlemmer ville ha kjent seg hjemme i.

Vanlig andre steder

Korsvandringer er langt mer vanlig i andre deler av verden. Og påsken som er en av de viktigste høytidene innen kristendommen, blir behørig feiret verden over.

Oppslutningen om påskevandringen i Brumunddal gjenspeiler på ingen måte at kristendommen er den største religionen i Norge. Deltakelsen fredag var cirka 0,5 promille av kommunens befolkning.

Du kan lese hele artikkelen her.

40 år i USA

– Jeg har vært i USA hvor korsvandring er mye mer vanlig enn her. Det er bra dere skriver om oss, så vandringen får litt oppmerksomhet, sa Kavli som har bodd 40 år i USA. I 1999 startet han sin gjerning som pastor i Brumunddal.

I løpet av en times tid, stoppet korstoget ved Solsida, NAV-bygget, Mølla, torget, politiet og kommunehuset i tillegg til menighetenes egne gudshus.

Du kan lese hele artikkelen her.

På vandringen fra sted til sted ble det sunget forskjellige salmer. Og ved stoppunktene ble det bedt bønner i kjærlighet til medmennesker:

– Herre, vi ber for alle menneskene som søker hjelp hos NAV, enten de er syke eller har det vanskelig på annen måte. Vi ber også for at innvandrerne skal finne seg til rette i byen vår. De har det ikke lett med arbeid, språk og ny kultur.

Tilsvarende bønner, men med annet innhold ble bedt ved de andre stedene, deriblant politistasjonen og kommunehuset.

De frimodige sjelene, kvinner som menn, byttet på med å være korset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.