– Høyre bløffer om eiendomsskatten

BLØFFER: Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som fredag er gjesteredaktør i Nettavisen, mener Høyre bløffer om eiendomsskatten for å skremme folk.

BLØFFER: Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som fredag er gjesteredaktør i Nettavisen, mener Høyre bløffer om eiendomsskatten for å skremme folk. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener regjeringspartiet skremmer Oslos innbyggere.

Eiendomsskatt er blitt en av de store valgkampsakene i Oslo, en skatt som både Arbeiderpartiet og Rødt ønsker å innføre etter valget.

Men nå viser det seg at Høyre bommet stort, da de skulle advare mot eiendomsskatten, skriver Aftenposten. Oslo Høyre hevdet nemlig at eierne av noen boliger på Ammerud i Oslo, må betale nesten 9000 kroner.

– Høyre bløffer. De firedobler den riktige summen for å skremme Oslos innbyggere om eiendomsskatten, sier Rødt-leder Bjørnas Moxnes.

Moxnes er fredag gjesteredaktør i Nettavisen.

Les også: Eiendomsskatt: Rødt gir full støtte til Ap
Les også: – Du er rabiat, Moxnes

– Fleste får noen hundrelapper
Problemet var det at Høyre ikke tok utgangspunkt i Aps modell, som vil gi boligen en eiendomsskatt på 1929 kroner i året.

Regnestykket kommer også fram på Høyre-siden neitileiendomsskatt.no.

– Realiteten her er at de aller fleste vil få betale noen få hundrelapper ekstra i måneden. Det dette valget står om er om vi ønsker å få én milliard ekstra til velferd hvert år, eller nye kutt hvert eneste år som Høyre gjør når det ikke er eiendomsskatt, sier Moxnes.

Han mener det er viktig at debatten føres på et riktig nivå.

– Jeg synes det er viktig at folk i Oslo vet hva det betyr for dem, både hva de vil måtte betale og hva de vil få igjen for det. Vi må ha en reell debatt om det, så kan vi få et tydelig politisk valg den 14. september, sier han.

Les også: – Hva har du gjort, Monica?

– Kan ikke ha en slik valgkamp
Moxnes viser til at de som har en bolig verdt fem millioner, vil måtte betale 200 kroner i måneden i eiendomsskatt med Ap og Rødts modell.

– Fire av fem i Oslo vil ikke betale den. I Groruddalen vil ni av ti ikke betale den, i min bydel Nordstrand vil halvparten betale den, sier Rødt-lederen, og påpeker:

– Det er ikke rart at folk blir skremt når Høyre holder på sånn. Vi kan jo ikke ha noen valgkamp som er basert på bløff og bevisst manipulering av fakta, sier han.

Han mener folk i Oslo er positive til eiendomsskatt.

– Når man spør folk i Oslo om de ønsker en eiendomsskatt, hvis den brukes til å styrke velferden, så er et flertall for. Og det er planen vår. Hver krone skal gå til å styrke eldreomsorgen og barnehagene, og skape en mer rettferdig by, sier han.

Les også: Rødt-leder må møte i retten en uke før valget

– De blir desperate
Moxnes mener Høyre rett og slett har en merkelig strategi.

– Når de later som om alle skal betale den, da er de blitt desperate. Det er trist at dette er Høyres valgkampstrategi, og ikke snakke om Høyres planer for Oslo, men i stedet å skremme folk med regelrett løgn om eiendomsskatten, sier Moxnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.