RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hørte rop om hjelp fra sjøen

Sist oppdatert:
Stor redningsaksjon pågår i Os søndag kveld.

Politi, kystvakt og redningspersonell søker natt til mandag ved øya Røttinga i Os i Hordaland etter at det ble hørt rop om hjelp fra sjøen. En forlatt kajakk er funnet i området.

Klokken 22.31 søndag fikk politiet i Hordaland melding fra en privatperson som hadde hørt rop om hjelp fra sjøen. Klokken 3.15 natt til mandag var det fortsatt ikke funnet eller observert noen personer.

– Etter meldingen om ropene, ble det funnet en kajakk og en padleåre i det samme området. Det er det som utløste aksjonen, at man frykter at noen har veltet og havnet i sjøen, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Vi frykter fortsatt at det er noen i sjøen som trenger hjelp, og derfor pågår det fortsatt søk både der og på land. Det er ikke sett noen i området, men rop om hjelp og funnet av kajakken gir grunn til bekymring, fortsetter Geitle.

Få spor

Han forteller at det samtidig drives etterretning rundt hvem kajakken tilhører. Politiet håper på tips, men klokken 3.15 hadde de ingen opplysninger om hvor kajakken, en Hasle Excursion 520, hører hjemme.

Det er for øvrig gode leteforhold i området. Litt vind, men lysforholdene er greie, melder operasjonslederen.

På sjøen er både kystvakten, en politibåt og private båter på utkikk. På land bidrar to av politiets hundepatruljer, Norske redningshunder, Røde Kors og Sivilforsvaret i søket.

Storutrykking

Alle nødetater rykket ut etter meldingen om ropene søndag kveld. Det var en luftambulanse som oppdaget kajakken, og også dykkere og en rekke frivillige båter har deltatt i letingen.

– Kombinasjonen av ropene om hjelp og funnet av kajakken gjør at vi har trykket på den store knappen, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt til NRK sent søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere