*Nettavisen* Nyheter.

– Idiotisk innstramming

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)

Venstre provosert over nye innvandringsregler.

01.07.09 21:47

Trine Skei Grande er provosert etter at regjeringen har foretatt ytterligere innstramninger av asylpolitikken.

Venstres nestleder er ikke nådig i sin kritikk etter å ha lest gjennom de nye tiltakene fra regjeringen.

– Innstrammingene overfor enslige, mindreårige asylsøkere er dessuten et svik overfor barn i nød. Og det er ren idioti å nekte arbeidsføre mennesker å få jobbe mens de venter på behandling av sin søknad. Regjeringen ber jo om at disse søker til mindre heldig aktiviteter, sier Skei Grande.

– Trist
Heller ikke Press Redd Barna Ungdom er imponert over tiltakene.

– Nok en gang blir barna ofre når regjeringen kaster seg inn i konkurransen om å ha den strengeste asylpolitikken i Europa. Det er trist å se at Soria-Moria-erklæringens løfte om en human flyktning- og asylpolitikk i tråd med FNs anbefalinger nå i praksis har endt opp med det stikk motsatte, sier leder i Press, Kirsten Kvalø.

Skei Grande forventer nå å høre noe fra Kristin Halvorsen og co.

– Jeg forventer at SV igjen tar dissens på de nye innstrammingene i asylpolitikken. Da vil Ap og Frp nok en gang søke sammen for å få flertall for en flyktninge- og asylpolitikk hvor de to partiene har mer til felles enn noen de vil innrømme, sier Skei Grande.

Bomskudd
I september kom regjeringen med 13 tiltak som skulle bremse asylstrømmen, og de strammet blant annet inn familiegjenforeningsinstituttet og satte et krav om fire års utdanning eller arbeidserfaring.

– Grunnløse asylsøkere må få raskere avslag, men det var fullstendig bomskudd å foreta innstramninger i familiegjenforeningsinstituttet for å begrense asyltilstrømningen, mener Skei Grande.

Frps innvandrerpolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, sier at tiltakene er «et stort gjesp i sommervarmen», mens SU-leder Mali Steiro Tronsmo mener at de nye tiltakene viser at Norge ikke er villig til å ta sitt ansvar for verdens flyktningebyrde.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) sa onsdag at de nye tiltakene skal sørge for at mindreårige kommer til Norge, og at de som kommer med falske papirer skal avsløres.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.