RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke en politisk sak

Sist oppdatert:
Lederen av Arbeiderpartiet i Sør-Varanger vil ikke kommentere Ap-varaordførerkandidatens hardhendte maktbruk som rektor.

Finnmarken skrev på mandag at tidligere rektor ved Pasvik skole og Aps varaordførerkandidat, Aksel Emanuelsen, like før jul håndterte en elev såpass hardhendt at rådmannen i Sør-Varanger kommune anser hendelsen som et brudd på opplæringsloven.

Les saken: - Skal ha «filleristet» elev

Leder for Arbeiderpartiet i Sør-Varanger, Lena Norum Bergeng, sier til Finnmarken at hun ikke ønsker å kommentere saken.

– Jeg anser ikke dette som en politisk sak, sier hun til Finnmarken.

– Men hva med eventuelle følger for valgkampen?

– Som Aksel selv sier, så har vi tillit til at saken blir håndtert skikkelig, og på en slik måte som ikke skader valgkampen. Men som sagt, jeg anser ikke dette som en politisk sak, og vil ikke kommentere utover det.

Reagerer på ordknappheten
Sør-Varanger kommune har fra midten av desember håndtert en sak med tittel «Hendelse ved Pasvik skole». Saken er unntatt offentlighet, fordi den omfatter en personalsak og en elevsak.

Senterpartiets Cecilie Hansen fra Svanvik reagerer på at hun og resten av formannskapet eller administrasjonsutvalget ikke har blitt orientert om hendelsen.

– Vi har ikke hørt noe, og vi blir jo informert om hendelser i andre hendelser i kommunens øvrige virksomheter, sier hun.

– Selv om det gjelder en politikerkollega, så forventer jeg at vi blir informert når en slik sak dukker opp.

Hansen mener dessuten at det er urovekkende at foreldrene som mener at saken har blitt håndtert dårlig, ikke våger å stå fram.

– Det kan hende vi trenger en internkontroll av hvordan kommunen en håndterer en slik episode, sier hun.

Gått av
Det ble konstituert ny rektor ved Pasvik skole i desember, like etter denne hendelsen fant sted. Ny rektor tiltrådte 1. mars. Men ifølge Rådmann Larssen i Sør-Varanger kommune gikk ikke Emanuelsen av som følge av maktbruken overfor eleven. Han pensjonerte seg som planlagt, har hun forklart.

Emanuelsen sier det samme. Han nekter også for at han skal ha brukt vold mot eleven, men erkjenner å ha «holdt en gutt fast».

Han frykter heller ikke for konsekvensene for valgkampen.

– Jeg har ikke gjort noe som er egnet til å skade valgkampen, og jeg har tillit til at kommunen, som er min arbeidsgiver, håndterer saken på en måte som ikke skader meg, har han sagt til Finnmarken.

Det har ikke lyktes Finnmarken å få kontakt med ordfører Linda Randal (Ap).

Les flere saker i Finnmarken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere