RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke knyttet til norske myndigheter

Foto: SCANPIX (SCANPIX)
Sist oppdatert:
UD avviser påstandene fra Kongo om at de drapssiktede også var norske spioner.

Tjostolv Moland (28) og 27-åringen som er siktet for drap i Kongo, skal i følge TV 2 nå også være siktet for spionasje og ran.

Vil ikke snakke om spionasjen
Myndighetene i landet ønsker derimot ikke å utdype hva som ligger i selve spionasjesiktelsen i media, og hevder dette er komplisert.

Norske myndigheter avviser at de siktede har vært tilknyttet norske myndigheter.

– Vi har ikke sett siktelsen og det er heller ikke vår rolle å kommentere den. Men UD har understreket overfor kongolesiske myndigheter, både i møter og i en offisiell note, at de to ikke har vært knyttet til norske myndigheter, sier pressetalskvinne Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Kort og brutalt
Ifølge kongolesiske myndigheter skal drapet ha vært meget kontant.

- Nordmennene skjøt sjåfør Abedi Kasongo, kastet liket ut av bilen, vred om nøkkelen og stakk av med bilen, forklarer etterforskningsleder oberst Roger Wavara overfor Dagbladet.

Flyttes i kveld?
Onsdag meldte VG at de drapssiktede nordmennene i løpet av kvelden vil bli flyttet fra det militær fengselet i Kisangani til det sivile sentralfengselet i samme by.

- Nordmennene skal overflyttes i løpet av kvelden, men vi har ingen garantier for at det skjer. Det har vært mye frem og tilbake i saken, sier Norges ambassadør Fred Richard Rasmussen i Luanda til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere