RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke la barna leke med mobiltelefonen

Foto: Illustrasjonsfoto, Thinkstock
Politiet frykter å gjøre feil når de får en nødsamtale.

(Firda.no) Operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Kjetil Drange, ber foreldre om å ikke la barna bruke mobiltelefon som et leketøy.

– Så lenge mobilen har batterikapasitet kan man ringe nødnummeret med en telefon, selv uten simkort. Vi har mye unødig bruk av telefonlinjene på grunn av barn sin bevisste eller ubevisste tulleringing, sier han til Firda.

Politiet kan ikke vite på forhånd om oppringningen er alvor eller tull, og dermed bruker de mye tid på å høre på småbarnslyder, for å prøve å slå fast om det er et barn som har lekt med mobilen, eller om det er et barn i ein farlig situasjon som ikke tør å snakke.

– Det skumle er at vi kan komme til å ta en feilvurdering og avvise oppringninger som er ekte, fordi vi har fått så mange tulleoppringninger, sier operasjonslederen.

Politiet forteller at problemet med barn som ringer er gjentakende, og at det er utbredt.

– Det er ofte snakk om barn som har lekt med en telefon og ubevisst slått inn nødnummeret. Men, vi får også oppringninger fra eldre barn, som tulleringer bevisst, sier Drange.

Han oppfordrer foreldre til å gi barna andre ting å leke med enn mobiltelefoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere