RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PROTEST: Flere tusen mennesker protesterte mandag. Bankene er stengt denne uken, og flere frykter for konsekvensene det vil få.
PROTEST: Flere tusen mennesker protesterte mandag. Bankene er stengt denne uken, og flere frykter for konsekvensene det vil få. Foto: Petros Karadjias (Scanpix)

– Ikke sjans at Hellas får krisemidler før midnatt

Sist oppdatert:
Det er ingen mulighet for at eurosonens finansministre skal kunne frigi krisemidler til Hellas slik at grekerne kan betale IMF i tide, ifølge en kilde i Brussel.

Dagens låneprogram utløper ved midnatt tirsdag, samtidig som IMF-avdraget på rundt 13 milliarder kroner forfaller.

I ellevte time ble eurosonens finansministre hasteinnkalt til telefonkonferanse for å diskutere et nytt gresk forslag for å berge Hellas' økonomi. Det skal skje klokken 19. Men på spørsmål om ministrene kan komme til å bli enige om å overføre pengene grekerne trenger for å betale IMF i tide, svarer Reuters' kilde i eurosonen «ikke tale om».

En annen person med kjennskap til saken sier samtidig at det ikke engang er snakk om noen umiddelbar frigjøring av midler til Hellas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere