RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ryan Anson (AFP)

- iPad 2 kommer i år

Sist oppdatert:
Flere eksperter venter en lansering før jul.

[Teknofil.no]: Det har bare gått syv måneder siden verden først fikk se iPad, men flere eksperter mener at en ny versjon er rett rundt hjørnet.

Nettbrettet har vært en ubetinget suksess for Apple så langt. Bare i løpet av lanseringsuken solgte det bedre enn den første iPhone gjorde. Syv prosent av bærbare PCer som selges i verden er nå en iPad.

Nå må selskapet klare å føre suksessen videre, og flere bloggere og analytikere mener at en ny iPad er nødvendig for at det skal kunne skje.

Noe av årsaken er at spriket mellom iPhone og iPad har blitt for stort etter lanseringen av iPhone 4. Storebror iPad har en mye mindre skarp skjerm og mangler funksjoner som videotelefoni og kamera. I det hele tatt virker iPad som et mye eldre produkt i sammenligning.

Konkurrentene spretter også frem som paddehatter. Bare de siste få månedene har det blitt annonsert konkurrenter som Asus Eee Pad, Blackberry BlackPad, Huawei S7, Samsung Galaxy Pad og israelske MasterPad. Selv om iPad fortsatt er ansett å være i en egen liga når det kommer til brukervennlighet og design, ligger den etter når det kommer til skjermoppløsning og tilkoblingsmuligheter.

Ingen utenfor Apples rekker har foreløpig sett en iPad 2 i live, men de første sporene dukket opp denne uken da kodere fant en referanse til en ny iPad i nyeste utgave av operativsystemet iOS. Det indikerer at det foregår testing av produktet i felten.

Det er uklart når neste iPad kan ventes, men taiwanesiske aviser har rapportert rykter om en lansering i desember.

Les også:
Slik tror ekspertene iPad 2 blir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere