RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– IS sprengte triumfbuen i Palmyra

Sist oppdatert:
Opprørsgruppen Den islamske staten (IS) har sprengt i stykker nok et viktig monument i oldtidsbyen Palmyra. Denne gangen er byens triumfbue trolig jevnet med jorden.

– IS har sprengt triumfbuen, et hovedmonument i den 2000 år gamle romerske byen Palmyra, sier Syrias sjef for fortidsminner, Maamoun Abdul.

Kilder i Palmyra har bekreftet hendelsen overfor myndighetene i Damaskus.

Det er ikke kjent om triumfbuen er totalødelagt, men tidligere har opprørsgruppen gått grundig til verks når den har ødelagt monumenter og bygninger i Palmyra.

To av oldtidsbyens viktigste templer ble tidligere i år jevnet med jorden. I tillegg har opprørsgruppen sprengt flere 2.000 år gamle gravtårn i stykker.

IS erobret Palmyra fra de syriske regjeringsstyrkene i mai. I august halshogde IS-jihadister den 82 år gamle arkeologen Khaled Assad, som i over 40 år var sjef for oldtidsmyndighetene i Palmyra.

Oldtidsbyen Palmyra står på UNESCOs verdensarvliste og omtales ofte som «ørkenens perle». Byen ligger 210 kilometer nordøst for Damaskus, og før borgerkrigen brøt ut i Syria ble den besøkt av 150.000 turister årlig.

IS har et fundamentalistisk religiøst syn og ser på statuer og andre gjenstander som avgudsdyrkelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere