RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– IS-terrorister burde blitt identifisert

Sist oppdatert:
Forsker Helge Lurås mener norske myndigheter burde gått ut med navn og bilde på de fire IS-terroristene som var på vei til Norge i juli.

– Hvis det er riktig at norske myndigheter visste hvem de var, og det forelå en nær forestående terrortrussel mot Norge, er det sterke argumenter for å gå ut med navn og bilde på dem. Det mener jeg absolutt, sier Helge Lurås, forsker og leder av Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA), til Dagsavisen.

Han mener at myndighetene bør komme opp med vektige argumenter for hvorfor de ikke etterlyste IS-terroristene med navn og bilder da terroralarmen gikk.

Alle spor etter de fire IS-terroristene skal ha blitt borte i Aten etter 24. juli.

– Hvis disse personene nå har gått under jorda, er de fortsatt en terrortrussel. Da vil bildene av dem fremdeles være interessante. Å la hele befolkningen gå og se etter noe mistenkelig, er ikke den mest presise måten å se etter terrorister på, sier Lurås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere