RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RYSTET: Taxisjåfør Geir Fedje ble slått i hodet mellom 13 og 14 ganger med harde slag av en passasjer natt til lørdag.
RYSTET: Taxisjåfør Geir Fedje ble slått i hodet mellom 13 og 14 ganger med harde slag av en passasjer natt til lørdag. Foto: Peder Gjersøe (Tønsbergs Blad)

– Jeg ble mishandlet på det verste

Natt til lørdag opplevde taxisjåfør Geir Fedje (58) sin verste dag på jobb. Han ble banket opp av en passasjer.

TØNSBERG (tb.no): – Jeg har bokset en del kamper og har vært dørvakt i byen i mange år, men jeg har aldri fått så mye juling som den natta, sier Geir Fedje til Tønsbergs Blad dagen etter den dramatiske hendelsen.

Hodet hans dirrer fortsatt av smerter, han fikk blødninger i indre øre og hører dårligere på det ene øret etter at passasjeren, en ung mann, slo ham i hodet flere ganger.

– Jeg husker jeg var litt i tvil da han satt seg i bilen. Han var ufyselig, gretten og aggressiv, og skrudde radioen på full guffe, sier Fedje.

Han ga passasjeren beskjed om at det er sjåføreren som styrer stereoanlegget.

LES OGSÅ: Drosjesjåfør slått i hodet mange ganger

Skulle forlate bilen

– Han svarte at hvis han ikke fikk spille høyt, ville han ta en annen taxi. Jeg sa det var greit og stoppet bilen. Jeg opplevde det som ganske udramatisk da, sier Fedje.

Men det gikk ikke lang tid før han kjente det første slaget i hodet.

– Jeg sjekket brillene mine, og så kom det ett til.

Beltet låste seg

Han gjorde seg klar til å hente den gamle bokseren i seg og ville slå tilbake, men ble stoppet av sikkerhetsbeltet som låste seg.

– Jeg kunne ikke forlate bilen heller. Det eneste jeg kunne gjøre var å beskytte ansiktet med hendene, mens han slo hard i bakhodet og øregangen 13 eller 14 ganger. Jeg tror han må drive med kampsport, fordi det var rette, harde slag selv om han virket beruset på mer enn alkohol, sier Fedje.

Han anser dette som grov mishandling.

– Det er ikke noe mer nedverdigende enn å bli slått uten å kunne forsvare seg, sier Fedje, som heldigvis rakk å trykke på alarmen i bilen rett etter det første slaget.

Politiet og flere taxibiler tok opp jakten på gjerningsmannen som løp fra stedet før de kom.

– Det var en kollega som fant ham kort tid etter og varslet politiet, som arresterte ham, sier Fedje.

LES OGSÅ: Taxisjåfør truet på livet

Kjenning av politiet

Mannen er nå siktet for legemsfornærmelse. Han er 24 år gammel og en kjenning av politiet.

– Han har delvis erkjent de faktiske forholdene. Han bekreftet i et avhør at det var ham som var i taxien og forklarte at det oppsto et basketak i bilen, sier jourhavende politijurist Christian Braae-Johannessen.

Politiet har sikret bevis i saken og nå er det opp til påtalemyndigheten å avgjøre om 24-åringen blir tiltalt for vold. Mannen er nå løslatt, men Christian Braae-Johannessen sier at politiet ser alvorlig på saken.

– Vi ser alvorlig på vold som er utøvd på nattetid i helgene. Det er også skjerpende at volden er utøvd mot en drosjesjåfør, sier Christian Braae-Johannessen.

Skal tilbake på jobb

Fedje er nå sykmeldt i en uke, men har planer om å fortsette som drosjesjåfør videre.

– Det er yrket mitt. Men det er for tidlig å si hvordan jeg vil reagere senere. Det er andre sjåfører hos oss som også har opplevd å bli angrepet. Alle takler dette på forskjellig vis, sier Fedje.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere