– Jeg er ingen husmor

ANNA ANKA: Den svenske Hollywood-fruen kom sent, men godt inn i den offentlige debatten i 2009.

ANNA ANKA: Den svenske Hollywood-fruen kom sent, men godt inn i den offentlige debatten i 2009. Foto: Suslin, Maja (Scanpix)

Nå vil Anna Anka rette opp bildet av seg selv.

27.09.09 15:27

(SIDE2:) – Jeg er ingen hjemmeværende husmor. Jeg har mitt eget firma, jeg har skrevet bøker, jeg har mitt eget TV-show og jeg driver forretning med min mann. Jeg jobber hele tiden. Folk tror at jeg ligger ved bassenget og drikker drinker hele tiden, sier Anna Anka til Dagens Nyheter

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ville vekke debatt
Etter opptredenen i TV-serien «Hollywoodfruer», har det stormet rundt Anna Anka, som er gift med artisten Paul Anka. Blant annet har hun sagt at kvinner må tilfredstille sine menn seksuelt uansett, ellers forsvinner dem. Hun har også sagt at hun mener svenske menn med sine pappapermisjoner og bleieskift ikke kan måle seg med amerikanske.

LES HVA HUN SA TIL FREDRIK SKAVLAN: - Vi er begge sjokkert

– Jeg er her for å vekke en debatt og tror jeg allerede har vekket den. Jeg synes den behøver en finjustering, sier hun til Dagens Nyheter.

– Jeg sier ikke at Sverige skal bli som Amerika, men jeg synes at det svenske folk også bør løfte blikket og kommet ut av båsen de fleste er trykket inn i, sier hun til Dagens Nyheter.

Bør ikke være lovfestet
Anna Anka sier hun mener pappapermisjon må være et valg som tas av de to det gjelder.

- Vil mannen være hjemme og ta hånd om hjem og barn, så skal han selvfølgelig få lov til det. Men om han ikke vil, så bør det ikke finnes en lov som tvinger ham til å ta pappapermisjon i månedsvis, mener hun.

– Jeg synes beslutningen skal tas av han og henne og ikke av lovgiverne, mener Anka.

Anka sier at den største forskjellen mellom amerikanske og svenske menn er at amerikanske menns første mål er å forsørge familien.

– Deres mål er ikke å være hjemme. De synes at enten så gjør kvinnen det eller så skaffer man barnepike, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.