RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg er Vestens mareritt

Foto: EPA/STR (Scanpix)
Sist oppdatert:
President Mahmoud Ahmadinejad lover å knuse vestlig arroganse.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad legger all skylden for uroligheter i landet etter det omstridte valget på Vesten, og lover at landet ikke kommer til å bli en hyggelig partner i årene som kommer.

– Deres verste mareritt
– Den iranske nasjonen valgte noen som Irans fiender ikke ønsker. Valget til den iranske nasjonen var deres mareritt, slo presidenten fast foran en stor, religiøs forsamling i byen Mashhad torsdag.

Ahmadinejad mener at deres fiender har forsøkt å blande seg inn i Irans anliggende og skape vold i landet. Han hevdet at myndighetene ønsket «logikk og forhandlinger», men at vestlige makter hadde fornærmet nasjonen og burde be om unnskyldning, melder Reuters.

Vil slå tilbake
– Så snart den nye regjeringen er etablert, med en styrke og autoritet som er ti ganger sterkere enn tidligere, så vil vi komme på den globale banen og knuse den vestlige arrogansen, fortalte han.

– De kan vente seg en ny bølge av revolusjonær tankegang, for den iranske nasjonen er på fremmarsj og vi vil ikke tillate arrogante makter å ha en eneste god natts søvn, tordnet presidenten.

Dette er usedvanlig dårlige nyheter for spesielt USA og Barack Obama som har forsøkt å føre en mildere linje overfor Iran enn det Bush-administrasjonen gjorde.

Atom-sjefen trekker seg
Tidligere torsdag ble det kjent at sjefen for Irans atomprogram trekker seg fra stillingen sin. Gholamreza Aghazadeh har støttet opposisjonen i valget, og har tidligere sittet i regjeringen til tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere