*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg filmet slagene fordi det var gøy

En 17-åring fra Helgeland var gutten som filmet voldsepisoden i Namsos 5. juli. Han sier han gjorde det som underholdning for vennene sine. Foto: Pål Leknes Hanssen (Helgelendingen)

17-åringen som filmet slagene i voldsvideoen som har rystet hele Norge, sier til NA at han gjorde det fordi han skulle ha noe å vise til kompisene sine dagen etter.

25.07.15 18:48

(NAMDALSAVISA.NO): – Hvorfor jeg filmet det? Det var for å ha noe å vise alle vennene mine dagen etterpå, sier 17-åringen fra Helgeland om videoen som ble spredd på nett og til flere medier torsdag.

I klippet kan man se at en mann blir holdt i nakkegrep og får hodet slått i bakken av en annen mann. Opptaket ble gjort 5. juli i sentru av Namsos, ved 04.00-tiden om natta.

Offeret blir tvunget til å knele på bakken av voldsutøveren som samtidig roper «ned, ned». Etterpå viser videoen at gutten blir kastet langs bakken. Gutten er en 19 år gammel ungdom fra Syria, som har bodd to år i Norge. Den rystende videoen har vakt avsky over hele landet, og ført til at det arrangeres en markering mot vold og hat i Namsos søndag.

LES OGSÅ: Vold mot ung gutt i Namsos fanget på film

– Du syntes dette var morsomt?

– Ja, vold er litt artig. Jeg filmet for at det var gøy, sier 17-åringen til Namdalsavisa.

– Synes du fortsatt det er morsomt?

– Nei, men det er fordi media bare har vist en side av saken, sier han.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Ta5zcvgr2ZRYZedzFhkRiJeqQWoYnqoCBxV8BUxLO6kdUn-dF7SsLe5hP2WMxuCopiq-nqXpya9q_Xhj2JhA2fNdEo_LSlV0IoHOjFbrUaflNYz3-kk2ElNMjCmbRW5CPFKvNzoDB9U&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

LES OGSÅ: – Hadde aldri sett de før, så slo de meg ned

Slik ble videoen spredt

– Var videofilminga inspirert av noe?

– Nei, ingenting spesielt.

– Det høres latter i bilen under videoklippet. Hva kan du si om det?

– Vi var fulle og hadde det artig. Vi syntes dette var en artig greie, sier gutten som forklarer hvordan videoen ble lekket ut på nettet som forklarer hvordan videoen lekket ut på nettet.

– Jeg sendte videoen til 17 av mine kompiser via meldingssystemet på Facebook. Noen av dem måtte ha videresendt til andre slik at den spredte seg på nettet, sier han.

– Ikke rasistisk

– Hva tenker du om det?

– Det var ikke bra at den ble videresendt. Nå tror alle at det volden var rasistisk, det var den ikke. Det han fornærmede sier er bare tull. Jeg er selv mørk i huden, og har nulltoleranse for rasisme, sier filmeren som kaster nytt lys over hva som skjedde i forkant av slagene utenfor Ullvaren den natta.

Les mer: - Sier at det ikke er rasistisk motivert

– De hadde møttes før. En uke før hadde de møttes og kranglet da også, sier 17-åringen om hendelsesforløpet hvor det har blitt hevdet at de involverte aldri hadde sett hverandre før.

– Var det en konflikt også ved det første møtet?

– Ikke som jeg vet, sier han.

– Hva skjedde etter at du stoppet å filme?

– Det ble ikke utdelt flere slag etter det. Etterpå møttes begge partene i sentrum, hvor det ble snakket ut og skværet opp.

Ungutten sier til NA at to personer gjorde skader på bilen som ble kjørt av vennegjengen.

Les mer: Sjåføren snakker ut

– Det var en som sparket inn døra, og så ble det kastet et balltre på ruta, som gjorde at den ble knust, sier han.

Les flere saker fra Namdalsavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.