RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KALD OPPLEVELSE: Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest, hoppet i havet men ville ikke utfordre andre til å gjøre det samme.
KALD OPPLEVELSE: Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest, hoppet i havet men ville ikke utfordre andre til å gjøre det samme. (Finnmark Dagblad)

– Jeg har fått telefoner fra folk som er livredde

Sist oppdatert:
Hammerfest-ordfører mener folk som kvier seg for å hoppe i havet skal være tøffe nok til å si nei.

(finnmarkdagblad.no): Fredag ble Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen (Ap) utfordret til å hoppe i havet av Loppa-ordfører Jan Eirik Jensen (Kp).

Se video lenger nede i saken.

LES OGSÅ: Ordfører hoppet i Lopphavet

Jakobsen tok utfordringen, og benyttet anledningen til en dukkert i Forsøl lørdag. Samtidig poengterer han at de som kvier seg for å hoppe i havet, skal være tøffe nok til å si nei.

Lørdag sa overlege Ole Magnus Filseth at det kan være livsfarlig å bade i det iskalde vannet, og at noen kan druknet nærmest øyeblikkelig hvis de hopper i havet. Kommentaren kom etter at politiet sa at den døde kvinnen som ble funnet med badetøy i sjøen i Melbu i Vesterålen kan ha fulgt Facebook-trenden og hoppet i havet.Har fått henvendelser fra livredde folk

På videoklippet ordfører Jakobsen har publisert på egen Facebook-side lar han være å utfordre andre til å gjøre det samme.

– Det gjorde jeg helt bevisst. Jeg vil ikke være en gledesdreper for en artig gimmick, men jeg synes de som føler seg ubekvem med dette skal kunne være tøff nok til å si nei, sier Hammerfest-ordføreren til Finnmark Dagblad, som begrunner valget med at mange kvier seg for å følge utfordringene.

LES OGSÅ: – Tenk deg godt om

– Jeg har mange venner på Facebook som er lite lysten til å gjøre det.

– Det er også endel ungdom som føler at dersom de ikke gjør det så er de pyser, og kan bli mobbet for det. De føler seg beklemt og tør ikke si nei i vennegjengen, sier han, og peker på at det ofte er en indre justis i vennegjengene.


– Senest i går og i dag har jeg hatt anonyme henvendelser fra noen som føler seg presset til å hoppe i havet når vennene gjør det. Noen sier de faktisk verken er gode svømmere eller særlig komfortabel med vann. Andre er utfordret til å hoppe utfor kaier og er livredd for å gjøre det fordi de er redde for ikke å komme seg opp igjen.

– Min anbefaling er at de som ikke har lyst til å gjøre dette skal la være å gjøre det.

– Ta hensyn til helse

Jakobsen oppfordrer folk til å ta hensyn.

– Det er ikke alle som er like frisk, og da føler de det nok ekstra ille. Man havner mellom barken og veden hvor man vurderer om man tåler å ta utfordringen.

– Også vet kanskje ikke omgivelsene om at de er syke. Hvis det skulle gå galt vil nok også de som har utfordret ikke ha noe særlig god opplevelse.

– Det her har egentlig mange sider. Det er en fin gimmick, men det kan være situasjoner der du bør si nei, sier han.

- Fryktet det var verre
Om sin egen badetur sier ordføreren at han hadde fryktet det skulle være kaldere.

– Jeg hadde vært og fisket. Så tenkte jeg at når jeg nå hadde scooterdressen på meg så drar jeg til Forsøl og hopper i havet, forteller Jakobsen, som beskriver turen som en kald opplevelse.

– Jeg hadde fryktet at det var verre. Men når du er bestemt og bare hopper uti var det ikke så ille. Det var kaldt ute i vannet, men varmere når du kom opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere