RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

– Jeg hater mammaklær

Sist oppdatert:
Høygravide FEM-programleder Ingeborg Heldal shopper bare sko og smykker.

(SIDE2): - Jeg trenger ikke å understreke magen og legge fokusen der. Nå orker jeg nesten ikke tenke på hvor tjukk jeg har blitt, så da stæsjer jeg heller opp antrekkene med kule sko og pene smykker, innrømmer Ingeborg og ler.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ingeborg Heldal (36) prøver hver uke å holde de prateglade damene i Studio FEM i tøylene. De siste ukene har de svært så stilmessig ulike damene i prateprogrammet stått på moteplakaten her hos oss, og Ingeborg er tredje kvinne ut med sine ti siste motekjøp.

Se bilder av Ingeborgs ti siste motekjøp nederst i saken!

Stilikoner
Hun blir ivrig når hun skal beskrive sin personlige stil.

-Min stil er mye. Svart er min farge og glamrock fra 80-tallet er min favoritt. Selv om jeg har på meg et klassisk antrekk vil jeg alltid ha et element av rock enten i for eksempel øredobbene eller beltet. Mine stilikon er Ann Wilson fra Heart og Bret Michaels fra Poison. Men jeg er nok mer neddempet nå enn da jeg var student.

- Hvilken av FEM-damene synes du har best stil ?

- Karita har en god stil og gjør sin greie. Hun er ikke redd for å pynte seg slik mange nordmenn er. Det er ekstremt bra, skryter hun.

Klassisk og rocka
Ingeborg har jobbet som skjønnhetsansvarlig i damebladet KK, vært dommer i TV3-programmet «Top Model» og er nå sjefsredaktør i motemagasinet Cosmopolitan. En så profilert motejobb krever nødvendigvis en stilsikker kvinne.

- Det er ikke noe direkte press eller direksjoner som mange tror. Hver dag er ikke en catwalk. Også er det ikke alle trender som er like fine og aktuelle for meg, selv om det selvsagt er mange fine ting jeg har lyst til å gå med. Men jeg er åpenbart mer opptatt av mote nå enn før og det gjør at jeg også shopper mer. Samtidig er jobb-Ingeborg, hjemme-Ingeborg og party-Ingeborg er tre helt forskjellige ting, forklarer hun.

Sparer til dyr design
Cosmopolitan-redaktøren har et ambivalent forhold til shopping.

- Jeg liker å tro at jeg har en basisgarderobe, men det er ikke sant. Jeg har ikke oversikt over hva jeg har og blir revet med og handler mye på impuls. Men jeg er veldig glad i designmerker og da sparer jeg. Jeg sparte lenge til et par Chanel boots til åtte tusen kroner og en Dior veske til tolv tusen, innrømmer Ingeborg og er sikker på at moren hennes kommer til å få sjokk nå. Men ifølge Ingeborg er det noe helt spesielt med å kjøpe design.

Klær er kunst
- Det er som å gå inn på et museum. Følelsen av å gå ut fra butikken med de lekre posene er helt magisk. For meg er nemlig klær mer enn bare mote. Det kan være kunst og en opplevelse, forklarer hun.

- Jeg vil helst kjøpe dyre klær, men det stopper seg selv økonomisk. Derfor er jeg glad i vintage og noen av kjedebutikkene.

- På grunn av graviditeten ønsker jeg meg ting som jeg ikke kan gå med nå. Derfor er de neste tingene jeg ønsker meg en veske fra Alexander Wang og noen høye frynsesko fra Christian Louboutin, smiler Ingeborg og avviser ikke at det er to gode stalltips som fødselsgave for ektemannen Halvor.

Røverkjøp
Ingeborg har hatt noen av sine største shoppingopplevelser i vintagebutikker.

- Vi var i Bueno Saires, Argentina i 2007 og da gjorde jeg mitt beste vintagekjøp noensinne. Jeg var i butikken til to gamle damer i fire timer og trålet gjennom alle smykkene deres. Tilslutt fant jeg et ekte Dior-kjede med store perler som jeg fikk for bare syv hundre kroner. Mannen min sier at jeg så gladere ut enn da han fridde, ler Ringsakerjenta og forteller at hun brukte smykket i bryllupet sitt.

Kjøp et stort smykke!
Ingeborg har et godt stylingtips hvis man har det travelt og skal på fest.

- Invester i et tøft perlekjede. Det funker bra sammen med alt fra en sliten skinnjakke til en søppelsekk. Et iøynefallende smykke funker alltid og vil være prikken over ien. Ta godt vare på arvegods eller se om du finner noe i en vintagebutikk, oppfordrer 36-åringen.

Se Ingeborgs ti siste motekjøp

Artikkelen fortsetter under bildene

1986

1. Hårbøyle fra BCBG

- Som en forsinket bryllupsreise kjørte jeg og mannen min fra New York til Miami i påsken. I Charleston, South Carolina fant jeg denne hårbøylen som omtrent er som et smykke. Blandingen av glidelås, pels og steiner var perfekt. Det er både røft og feminint samtidig.

2. YSL-vintagesko fra New York

- Fy fader det var et bra kjøp. De var aldri brukt. De glitrende bærene er helt fantastiske. Også er de klips som man kan ta av hvis man ønsker at skoene skal være mer vanlige. Men det skal jeg selvsagt ALDRI gjøre. Med disse skoene får jeg en touche av 50-talls pinup pike.

3. Paljettopp fra Velura Vintage,Oslo

- Jeg har en fetisj for paljetter. Alexis i Dynasty brakte glamour inn i livet mitt. Jeg er som en kråke som elsker alt som glitrer.

4. Rose ørdedobber fra New York

- Jeg fant de i en vintagebutikk, men de var helt nye og fra en lokal designer. Fargen og roseformen var det jeg falt for.

5. Gullsmykke fra Florida

- Dette er et vintagesmykke som minner litt om en Chanel-lenke. Det er veldig tungt og massivt. I sommer blir det kult å bruke sammen med en enkel singlet.

6. Hatt fra Urban Outfitters

- Den snakket til meg. Hatten er genial på en dårlig hårdag. Den er perfekt fordi den er både feminin og maskulin.

7. Sko fra Miu Miu

- Disse sto å ventet på meg. Skoene minner meg om Kizz. De var satt ned fra 585,- dollar til bare 90,- dollar. De hadde kun et par igjen og det var i min størrelse. Jeg kunne ikke tro det og ble selvsagt kjempeglad.

8. Gullslange fra Miami

- Denne måtte jeg bare ha. Den representerer glamrock smykkene som jeg elsker.

9. Sko fra Anna Sui

- Strasskoene var en bursdagsgave fra Ingeborg til Ingeborg. Gratulerer med dagen! Nå som jeg er gravid og tung er det ikke mange høye hæler som passer, men jeg prøvde disse og kjente med engang at de var gode å gå med. Nå kan jeg også gå med høyhelte sandaler i sommer.

10. Kjole fra den norske designeren Cathrine Hammel

- Denne er en bursdagsgave fra to gode venniner. Den passer bra nå som jeg har fått to nye store pupper. Det er en kul fasong og den gjør at jeg ikke ser så stor ut.

Det er fine farger og jeg liker spesielt godt det grafiske mønsteret. Denne gleder jeg meg til å bruke masse i sommer.

STUDIO FEM-DAMENES SISTE MOTEKJØP:

Birgitte Lund Nakken: - Jeg har sans for pene ting

Mina Hadjian:Hva gjør Minas apekatt?

Studio FEM ser du på FEM mandag til torsdag klokken 21.30

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere