RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier de som har spekulert i om billettpriser for kollektivtransport og flyreiser til distriktene blir dyrere, tar feil
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier de som har spekulert i om billettpriser for kollektivtransport og flyreiser til distriktene blir dyrere, tar feil Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

– Kollektivtransport ikke dyrere med høyere moms

Sist oppdatert:
Billettprisene på flyreiser til distriktene og kollektivtransport øker ikke selv om momsen på persontransporttjenester øker, ifølge Samferdselsdepartementet.

I neste års budsjett foreslår regjeringen å øke momsen på flere tjenesteområder med 2 prosentpoeng, fra 8 til 10 prosent.

– Økte kostnader for kollektivselskapene vil bli kompensert for gjennom økte bevilgninger over offentlige budsjett, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Les også: Nytt reisefradrag: Så lang må reiseveien være til jobb

Ifølge statsråden er det dermed lagt inn kompensasjoner på alle områder der departementet har inngått en avtale om kjøp av transporttjenester, for eksempel på regionale flyruter og tog.

Kommersiell virksomhet, som for eksempel Flytoget, drosjer og ekspressbusser, vil ikke få kompensasjon for momsøkningen i statsbudsjettet for 2016.

Les også: Alt om statsbudsjettet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere