RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kriminelle og fremmede stater bruker falske basestasjoner

Kriminelle og fremmede stater bruker falske basestasjoner i Norge, slås det fast i en rapport laget av blant annet Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

I en rapport laget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Telenor, TeliaSonera, mobile Norway og Telenor slås det fast at tre grupper bruker lovlige eller ulovlige basestasjoner i Norge, skriver Aftenposten.

De tre gruppene er kriminelle, fremmede stater og dessuten norske myndigheter – som bruker utstyret til kontraetterretning, sikkerhetsarbeid og etterforskning.

I rapporten fremgår det også at norske myndigheter ikke har hatt rutiner for å følge opp mistanke om ulovlig mobilovervåking og at teleselskapene mangler systemer for å avsløre ulovlig overvåking.

PST avviste imidlertid tidligere denne uka kategorisk at det er grunnlag for å si at falske basestasjoner i Oslo har avlyttet mobiltelefoner i Oslo sentrum.

Aftenposten skrev i desember i fjor at såkalte IMSI-fangere som kan overvåke mobiltrafikk var utplassert en rekke steder i Oslo, blant annet ved Stortinget, Statsministerens kontor og Forsvarsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere