RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kun ett tilfluktsrom i gruva i Tyrkia

Redningsmannskaper bærer en skadd gruvearbeider ut av gruva i Soma om morgenen onsdag 14.05.14.
Redningsmannskaper bærer en skadd gruvearbeider ut av gruva i Soma om morgenen onsdag 14.05.14. Foto: Stringer/turkey (Reuters)
Det var kun ett tilfluktsrom i den ulykkesrammede gruva i Tyrkia, ifølge redningsarbeidere.

Her ble det funnet 14 døde gruvearbeidere. 

De døde lå oppå hverandre i det vesle rommet, forteller redningsfolkene til nyhetsbyrået DHA. Arbeiderne delte trolig på oksygenflaskene som fantes i tilfluktsrommet inntil det ikke var mer igjen. Deretter døde de én etter én.

Så langt er 282 gruvearbeidere bekreftet omkommet etter ulykken, men antallet vil sannsynligvis stige betraktelig. Katastrofen har ført til økt oppmerksomhet rundt mangelen på tilfluktsrom i tyrkiske gruver.

Bare et fåtall av gruvene i Tyrkia har tilfluktsrom, ifølge en organisasjon for tyrkiske gruveingeniører. Ifølge DHA er det bare Tyrkia, Pakistan, Afghanistan og noen få andre land som ikke har lovpålagte krav om tilfluktsrom i gruver.

Selskapet som eier kullgruva i Soma vest i Tyrkia, forsvarer seg med at den ble inspisert så sent som i slutten av mars uten at det ble funnet brudd på sikkerhetsforskriftene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere