– Leger Uten Grenser-støttet sykehus bombet i Syria

Sju mennesker ble drept og 47 ble såret i tønnebombeangrep i Homs nord i Syria i helgen, ifølge Leger Uten Grenser. Angrepene rammet et sykehus som støttes av organisasjonen.

En tønnebombe ble lørdag formiddag sluppet fra et helikopter i al-Zafarana, nord i Homs-regionen. En mann og en ung jente ble drept i angrepet, mens 16 personer ble skadd og brakt til al-Zafarana sykehus, opplyser Leger Uten Grenser tirsdag.

– Rett etter traff en ny tønnebombe rett ved sykehuset, og en del av nyredialyseavdelingen ble skadd. 40 minutter senere, da de skadde fra den første bomben ble behandlet på sykehuset, traff to nye tønnebomber rett ved hovedinngangen, ifølge Leger Uten Grenser.

Til sammen mistet sju personer livet i angrepene, mens 47 personer ble såret. 23 av de sårede var barn under 15 år og kvinner. Blant de skadde er pasienter, helsearbeidere og to ambulansearbeidere i det syriske sivilforsvaret.

– – Denne dobbelangreptaktikken viser en kalkulert ødeleggelse som ikke burde være mulig, sier lege Morten Rostrup i Leger Uten Grenser. Han har selv arbeidet i Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.